Sosiaalisesta mediasta saa loistavaa inspiraatiota uusien reseptien kokeilemiseen.
Kiinalaiset “silkkimunat” ovat tällä hetkellä suuressa suosiossa TikTokissa. Jos et ole aikaisemmin kuullut tällaisesta reseptistä, niin kyseessä on perinteinen kiinalainen ateria. Jos olet aamiaisesta pitävä henkilö, niin suosittelemme kokeilemaan tätä reseptiä.
Silkkimunia voi syödä muun muassa riisin ja kimchin kanssa.
Tee näin
- Sekoita kaksi suurta kananmunaa, vajaa 2 dl vettä ja ripaus suolaa.
- Kaada vatkatut munat siivilän läpi astiaan. Valitsemasi astian tulisi kestää kuumuutta, kuten höyrytystä kattilassa tai kuumennusta mikrossa.
- Peitä kulho kelmulla ja höyrytä kananmunaseosta 12 minuutin ajan.
- Ota kulho varovasti pois höyrykattilasta ja poista kelmu. Kaada munaseoksen päälle soijakastike ja seesamiöljy. Leikkaa kananmunapaistokseen viillot ristikkäisessä suunnassa, jotta soija ja öljy imeytyvät.
- Koristele annos hienonnetulla kevätsipulille ja tarjoile halutessasi riisin sekä kimchin kera.
Jaa resepti Facebookissa ystävillesi, jotka pitävät aasialaisista herkuista.