Kun on harmaata ja pimeää niin on ihana sytyttää muutama kynttilä tunnelmavalaistukseksi ja leipoa herkullinen jälkiruoka.

Puolukkainen suklaakakku sisältää ihania pieniä ja kirpeitä vivahteita jokaisella puraisulla. Sitä voikin siksi syödä sellaisenaan, mutta kaikista parhaimmalta se maistuu vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa tarjoiltuna.

Suklaakakku puolukoilla

Ainekset:

  • 150 g tummaa suklaata
  • 150 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 dl kaakaojauhetta
  • 1 dl maitoa
  • 1–2 dl puolukoita (tuoreita tai pakastettuja)

Valmistusohjeet:

  1. Esilämmitä uuni 175 °C. Voitele ja jauhota noin 22 cm irtopohjavuoka.
  2. Sulata suklaa ja voi varovasti kattilassa miedolla lämmöllä tai vesihauteessa. Sekoita tasaiseksi ja anna hieman jäähtyä.
  3. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi.
  4. Yhdistä kuivat aineet (vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe) toisessa kulhossa.
  5. Lisää sulanut suklaa-voiseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti, ja lisää sitten kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa.
  6. Kaada taikina vuokaan ja ripottele puolukat tasaisesti taikinan päälle. Voit myös sekoittaa osan puolukoista taikinaan.
  7. Paista kakkua uunissa noin 30–40 minuuttia, kunnes kakku on juuri ja juuri kypsä mutta jää hieman tahmeaksi sisältä.
  8. Anna kakun jäähtyä ennen leikkaamista. Tarjoile esimerkiksi vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa.

Kakku on ihanan suklainen ja puolukat tuovat siihen raikasta kirpeyttä.