Parsakausi on täällä – kokeile herkullista uuniparsaa!

Kevät tuo tullessaan parsasesongin, ja ensimmäiset parsat ovat jo ilmestyneet kauppojen vihannesosastoille. Alkukaudesta tarjolla on pääosin ulkomaista parsaa, mutta jo loppukeväästä alkaen päästään nauttimaan myös kotimaisesta sadosta. Suomalaisen parsan tuoreus ja maku ovat omaa luokkaansa – jos satut sellaista löytämään, kannattaa ehdottomasti tarttua tilaisuuteen!

Parsa on yksi kevään monipuolisimmista raaka-aineista. Se sopii loistavasti niin lisukkeeksi kuin pääruoaksi.

Parsaa helposti uunissa

Yksi kevään helpoimmista ja herkullisimmista parsaruoista valmistuu uunissa – ja saa inspiraationsa italialaisesta caprese-salaatista. Parsa saa pintaansa kerroksen mozzarellaa, makeita kirsikkatomaatteja ja lorauksen laadukasta oliiviöljyä. Pienellä vaivalla ja nopeilla esivalmisteluilla uuni hoitaa loput työstä.

Mozzarellalla ja tomaateilla kuorrutettu uuniparsa toimii mainiosti alkuruokana tai lisukkeena esimerkiksi kalalle tai broilerille. Tämä keväinen herkku valmistuu alle puolessa tunnissa – täydellinen valinta arjen ja viikonlopun herkkuhetkiin.

Uuniparsa

  • 1 nippu parsaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 100 g mozzarellaraastetta
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • tuoretta basilikaa
  • balsamiviinietikkaa

Valmistus

  1. Leikkaa parsojen puumaiset kannat pois. Laita parsat leivinpaperin päälle uunipellille.
  2. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Lorauta päälle laadukasta oliiviöljyä.
  4. Ripottele mozzarellaraaste parsojen päälle.
  5. Laita vielä päälle kirsikkatomaatit.
  6. Paista parsoja 225 asteessa noin 20 minuuttia.
  7. Viimeistele tuoreella basilikalla ja balsamiviinietikalla.

Resepti: IL / Pippuri