Monien suomalaisten rakastamasta arkiruoasta tulee entistä parempaa, kun siihen lisätään maidon sijasta lihalientä.

Moni suomalainen on palannut tai palaa elokuun aikana takaisin arjen pariin ja samalla klassiset reseptit nostavat jälleen päätään. Yksi ehdottomista klassikoista on makaronilaatikko, joka maistuu koko perheelle.

Makaronilaatikkoa on helppo tuunata niin sienillä, kuin vihanneksillakin – siitä saa myös helposti kasvis version soijarouhetta käyttämällä.

Lue miten makaronilaatikosta tulee entistä parempaa.

Lihalientä maidon tilalle

Muna-kirjan vuonna 2017 julkaissut ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäki valmistaa “maailman parhaan makaronilaatikon” itse aina lihaliemeen. Mansikkamäki toteaa kirjassaan ettei hänen mielestään maitoa tarvita.

– Liha-makaronilaatikko on yksinkertaisesti parasta kotiruokaa, mitä on. Itse en käytä koskaan maitoa liha-makaronilaatikossa. Sekoitan kananmunat lihaliemeen, Sanna Mansikkamäki kertoo ja jatkaa:

– Lihaliemessä on upea syvä maku, joka vie voiton maidosta mennen tullen. Pikainen arkiliemi valmistuu fondista tai lihaliemikuutiosta.

Kokeile ensi kerralla tätä ja kerro meille mitä mieltä olet lopputuloksesta!