Lammaslihapullat tuovat ihanaa vaihtelua pääsiäispöytään.
Taatelia, korianteria, kanelia, juustokuminaa ja muita Lähi-Idästä tuttuja mausteita sisältävät lammaslihapullat maistuvat ihanan eksoottiselta.
Jos kaipaat vaihtelua perinteisten lammasreseptien tilalle niin tässä voisi olla hyvä vaihtoehto!
Valmistusaika: yli 60 min
Määrä: 10 annosta
Lammaslihapullien ainekset:
- 2 dl bulguria
- 7 dl vettä
- 2 tl suolaa
- 1 kg lampaanjauhelihaa
- 1 silputtu sipuli
- 4 silputtua valkosipulinkynttä
- öljyä
- 2 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl kanelia
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl kuminaa
- 1 tl savupaprikaa
- ripaus muskottipähkinää
- 1 tl sumakkia tai 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 sitruunan mehu
- 100 g silputtua taatelia
- 1 dl silputtua lehtipersiljaa
- ruukku tuoretta korianteria
- 2 kananmunaa
Näin helppoa lammaslihapullien valmistaminen on:
1. Huuhdo bulguria runsaassa vedessä noin neljä kertaa. Valuta ja lisää kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä 10 minuuttia ja kaada siivilään jäähtymään.
2. Kuullota sipulit öljyssä ja sekoita bulguriin. Lisää joukkoon mausteet ja silputut yrtit sekä kananmunat ja lopuksi jauheliha. Lisää tarpeen mukaan vettä. Sekoita tasainen taikina.
3. Muovaa sukkulan muotoisiksi pyöryköiksi ja paista pannulla öljyssä tai uunissa. Lammaslihapullat voi tarjota meze-pöydässä sellaisenaan tai tomaattikastikkeessa riisin kanssa.
4. Pääsiäisenä lammaslihapullien kaveriksi kelpaa hyvin myös perinteinen perunamuusi tai valkosipuliperunat minttuhyytelön kanssa tarjoiltuna.
Jaa resepti Facebookissa, jos lammaslihapullat kuulostavat mielestäsi herkullisilta!
Ja mikäli sinua kiinnostaa tavalliset parhaat lihapullat, löydät niistäkin tietoa sivustoltamme.
Lähde: Kotiliesi.fi