Harri Syrjäsen lasagne valmistuu nopeasti.

Perinteistä lsagnea ei välttämättä ehdi valmistamaan arkena, sillä se vie aikaa – siksi Harri Syrjäsen jakama resepti onkin käytännöllinen. Harrin “Nopeassa Lassessa” korvataan valkokastike creme fraichella.

“Italialaisten mummojen bravuuri löysi OnePot version”

– Ollaan jännän äärellä, meinaan nyt lähtee pika Lasse. Lasagne – tämä Italialaisten mummojen bravuuri löysi OnePot version, huippukokki kertoo.

Harri kertoi vitsailevasti ettei hän uskalla kehua reseptiään liikaa, sillä muutoin riski tulla pidätetyksi Italiassa kasvaisi.

– Lopputulos on hyvä, mut liikaa en uskalla kehua, ettei seuraavalla Italian reissulla mua pidätetä. Maku on 9/10, mutta se idis onkin siinä, että alle tunnissa on Lasagne pöydässä. Tehkää ja nauttikaa.

Nopean lasagnen ainekset:

  • 400 g jauhelihaa
  • 2 pientä sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tölkki tomaattimurskaa
  • 3 dl creme fraiche
  • 50 g Parmesania
  • 150 g juustoraastetta
  • pikku nippu basilikaa
  • 6 lasagne levy
  • 1 dl lihalientä
  • Suolaa, mustapippuria
  • loraus oliiviöljyä

Valmistusohjeet:

  1. Pilko sipulit ja valkosipulit pieneksi.
  2. Lorauta pannuun oliiviöljyä ja ruskista jauheliha sipulin ja valkosipulin kanssa.
  3. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Laita puolet jauhelihasta voidellun vuoan pohjalle.
  5. Lisää puolet tomaattimurskasta, revi päälle reilusti basilikaa.
  6. Laita päälle lasagnelevyt.
  7. Lisää loput jauheliha, tomaattimurska, revitty basilika ja kaada päälle lihaliemi.
  8. Asenna seuraavaksi lasagnelevyt ja levitä creme fraiche tasaisesti päälle.
  9. Raasta päälle parmesaani ja ripottele päälle lopuksi juustoraaste.
  10. Raapase vuoka uuniin 25-30 min 200 asteessa.
  11. Anna vetäytyä uuniin jälkeen 30 min.