Harri Syrjäsen lasagne valmistuu nopeasti.
Perinteistä lsagnea ei välttämättä ehdi valmistamaan arkena, sillä se vie aikaa – siksi Harri Syrjäsen jakama resepti onkin käytännöllinen. Harrin “Nopeassa Lassessa” korvataan valkokastike creme fraichella.
“Italialaisten mummojen bravuuri löysi OnePot version”
– Ollaan jännän äärellä, meinaan nyt lähtee pika Lasse. Lasagne – tämä Italialaisten mummojen bravuuri löysi OnePot version, huippukokki kertoo.
Harri kertoi vitsailevasti ettei hän uskalla kehua reseptiään liikaa, sillä muutoin riski tulla pidätetyksi Italiassa kasvaisi.
– Lopputulos on hyvä, mut liikaa en uskalla kehua, ettei seuraavalla Italian reissulla mua pidätetä. Maku on 9/10, mutta se idis onkin siinä, että alle tunnissa on Lasagne pöydässä. Tehkää ja nauttikaa.
Nopean lasagnen ainekset:
- 400 g jauhelihaa
- 2 pientä sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tölkki tomaattimurskaa
- 3 dl creme fraiche
- 50 g Parmesania
- 150 g juustoraastetta
- pikku nippu basilikaa
- 6 lasagne levy
- 1 dl lihalientä
- Suolaa, mustapippuria
- loraus oliiviöljyä
Valmistusohjeet:
- Pilko sipulit ja valkosipulit pieneksi.
- Lorauta pannuun oliiviöljyä ja ruskista jauheliha sipulin ja valkosipulin kanssa.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Laita puolet jauhelihasta voidellun vuoan pohjalle.
- Lisää puolet tomaattimurskasta, revi päälle reilusti basilikaa.
- Laita päälle lasagnelevyt.
- Lisää loput jauheliha, tomaattimurska, revitty basilika ja kaada päälle lihaliemi.
- Asenna seuraavaksi lasagnelevyt ja levitä creme fraiche tasaisesti päälle.
- Raasta päälle parmesaani ja ripottele päälle lopuksi juustoraaste.
- Raapase vuoka uuniin 25-30 min 200 asteessa.
- Anna vetäytyä uuniin jälkeen 30 min.