Tässä herkullinen pastaresepti, joka valmistuu karamellisoidusta sipulista ja chilioliiviöljystä.
Jos etsit pastaruokaa, joka tekee vaikutuksen kehen tahansa, tämä karamellisoidulla sipulilla ja chiliöljyllä höystetty pasta on oiva valinta!
Voit myös valmistaa siitä helposti vegaanisen version.
Ainesosat
(2-3 annosta)
Pasta: 250 g spagettia, tagliatellea tai muuta suosikkipastaasi
Karamellisoitu sipuli:
- 2 suurta keltasipulia (ohueksi viipaloituna)
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl voita
- 1 rkl tummaa balsamiviinietikkaa
- 1 rkl hunajaa tai ruokosokeria
- Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Chilioliiviöljy:
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1-2 tuoretta chiliä (hienonnettuna) tai 1 tl chilihiutaleita
- 1 valkosipulinkynsi (ohueksi viipaloituna)
Koristeluun:
- Parmesaania tai pecorinoa (raastettuna)
- Tuoretta persiljaa tai basilikaa
Valmistusohjeet
- Pasta:
- Keitä pasta runsaasti suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan al dente -kypsyyteen. Säästä noin 1 dl keitinvettä.
- Karamellisoitu sipuli:
- Kuumenna oliiviöljy ja voi pannulla keskilämmöllä.
- Lisää sipuliviipaleet ja ripaus suolaa. Paista sipuleita 15–20 minuuttia sekoitellen, kunnes ne ovat kullanruskeita ja pehmeitä.
- Lisää hunaja tai sokeri sekä balsamiviinietikka. Sekoita ja anna hautua vielä pari minuuttia. Mausta mustapippurilla.
- Chilioliiviöljy:
- Kuumenna oliiviöljy pienessä kattilassa matalalla lämmöllä. Lisää hienonnettu chili ja valkosipuli.
- Anna maustua 3–5 minuuttia, mutta älä anna valkosipulin ruskistua liikaa. Ota pois liedeltä.
- Yhdistä:
- Valuta keitetty pasta ja lisää karamellisoidun sipulin kanssa pannulle. Kaada päälle chilioliiviöljy ja sekoita.
- Lisää sekaan loraus pastan keitinvettä.
- Tarjoilu:
- Annostele pasta lautasille ja koristele parmesaanilla ja tuoreilla yrteillä.
- Tarjoile heti ja nauti!
Tämä pasta on täynnä makua, ja karamellisoidun sipulin makeus yhdistettynä chilin potkuun tekee siitä herkullisen.