Viikonloppuna Huomenta Suomessa Anoran juoma-asiantuntija Mikael Karttunen esitteli, kuinka glögiä voi valmistaa helposti myös ilman perinteisiä glögiaineksia.
Karttunen demonstroi juontaja Niina Backmanille, kuinka syntyy niin sanottu “instant-glögi”.
– Tämä on helpoin mahdollinen tapa valmistaa glögiä, jos ei ole glögiä, Karttunen totesi.
Karttusen mukaan glögiä voi tehdä yksinkertaisesti colajuomasta ja punaviinistä, ilman lisämausteita. Metodi on hänen sanoin “fail safe” eli täysin varma onnistumaan.
Näin syntyy “idioottivarma glögi”
Valmistus alkaa mittaamalla kattilaan desilitra colajuomaa.
– Keitellään kolaa, jotta hiilidioksidi poistuu. Näin saadaan colasta glögitiiviste, jonka päälle lisätään tilanteeseen sopiva punaviini, Karttunen opasti.
Juomaa voi halutessaan makeuttaa ripauksella ruokosokeria, joka lisää myös täyteläisyyttä. Punaviiniksi Karttunen suosittelee valitsemaan ei-tanniinisen vaihtoehdon, kuten espanjalaisen tempranillo-rypäleen viinit, jotka ovat valmiiksi mausteisia ja sopivat tähän tarkoitukseen mainiosti.
Yllättävä makuelämys
Colasta ja punaviinistä valmistettu pikaglögi teki vaikutuksen juontaja Niina Backmaniin.
– Siis tämä tuoksuu glögiltä. Käsittämätöntä! hän hämmästeli.
Maistaessaan juomaa Backman totesi, ettei olisi osannut arvata sen olevan valmistettu näistä ainesosista.
– Herranjestas, en todella tietäisi. Siis aivan uskomatonta, colajuomaa ja punaviiniä!