Joskus ruisleipää tulee ostettua liikaa ja se pääsee kuivahtamaan.

Tällöin leipää ei kuitenkaan kannata heittää roskiin, sillä on olemassa nerokas kikka, jolla sen saa muutettua herkulliseksi puuroksi.

Maa- ja kotitalousnaisten reseptiä on helppo kokeilla.

– Leipäpuuroon kuivahtaneet ruisleivät uppoavat kätevästi. Puuro maistuu erityisen aromikkaalta, koska hapatettu ruisleipä antaa puuroon makua. Keittoaika on lyhyempi kuin jauhoista tehdyllä ruismarjapuurolla, Maa- ja kotitalousnaiset vinkkasi.

mkn leipapuuro kuvaaja helenavelin
Kuva: Maa- ja kotitalousnaiset

Ruisleivästä valmistettu puuro

  • 1 l vettä
  • 300 g kuivuneita ruisleivän palasia
  • 4 dl g puolukoita tai 2 dl puolukkasurvosta (tai mustikoita)
  • 1,5 dl sokeria tai maun mukaan
  • (ripaus suolaa)

Ruispuuro valmistusohjeet

  1. Paloittele leipäviipaleet veteen ja liota niitä kuivuudesta riippuen 0,5 – 2 tuntia.
  2. Keitä ruisleivän palasia hiljalleen vedessä välillä sekoitellen kunnes ne pehmenevät.
  3. Lisää sokeroidut puolukat. Anna hetki kiehahtaa.
  4. Jos leivät eivät hajoa riittävästi tai haluat aivan tasaista puuroa, soseuta sauvasekoittimella.
  5. Lisää tarvittaessa sokeria ja tarkista suola.

Tarvittavan leivän määrä riippuu leivän kuivuudesta. Puuron sekaan voi lisätä vettä, jos se on liian paksua. Puuron sekaan voi lisätä puolukoiden lisäksi myös mustikoita.

Jaa resepti ja auta ystäviäsi vähentämään hävikkiä.