Lanttu on monien suomalaisten rakastama juures, joka soveltuu erinomaisesti niin keittoihin kuin laatikkoruokiin.

Moni päätyy kypsentämään lantun ennen käyttöä, mutta suosittelemme jatkossa napostelemaan ainakin osan raakana.

Lanttu tarjoaa monia terveysvaikutuksia, etenkin raakana nautittuna.

Kuva: Wikipedia Commons

Tässä muutamia lantun raakana syömisen terveysvaikutuksia:

  1. Runsas vitamiinien ja kivennäisaineiden lähde: Lanttu on erinomainen C-vitamiinin lähde, joka tukee immuunijärjestelmää ja edistää ihon terveyttä. Se sisältää myös B-vitamiineja, kuten B6-vitamiinia, sekä mineraaleja, kuten kaliumia, kalsiumia ja magnesiumia.
  2. Korkea kuitupitoisuus: Lanttu on kuitupitoinen kasvis, mikä edistää ruoansulatusta ja tukee suoliston terveyttä. Kuitu auttaa myös pitämään verensokerin tasapainossa ja voi edistää painonhallintaa.
  3. Alhainen kaloripitoisuus: Lanttu on vähäkalorinen, mikä tekee siitä hyvän valinnan painonhallintaan. Se tarjoaa paljon ravintoaineita ilman suurta kalorimäärää.
  4. Antioksidantit: Lanttu sisältää erilaisia antioksidantteja, kuten glukosinolaatteja, jotka voivat auttaa suojaamaan soluja oksidatiiviselta stressiltä ja vähentämään kroonisten sairauksien riskiä.
  5. Tulehdusta vähentävät ominaisuudet: Lanttu sisältää yhdisteitä, kuten glukosinolaatteja ja C-vitamiinia, jotka voivat auttaa vähentämään tulehdusta kehossa.
  6. Edistää sydänterveyttä: Lantussa olevat kalium ja kuitu voivat tukea sydämen terveyttä auttamalla alentamaan verenpainetta ja kolesterolitasoja.

Raakana lanttu on rapea ja hieman makea, mikä tekee siitä maukkaan lisän salaatteihin, raasteisiin tai naposteluun.

Lantun nauttiminen raakana voi tarjota enemmän antioksidantteja ja vitamiineja verrattuna kypsennettyyn lanttuun.