Parsakaali on monipuolinen ja poikkeuksellisen terveellinen vihannes.

Aktiiivisesti liikuntaa harrastavat ja terveellisiä elämäntapoja vaalivat ihmiset syövät lähes poikkeuksetta parsakaalia. Tämä ei sinänsä ole ihme, sillä kyseinen vihannes sisältää todella runsaasti vitamiineja, hivenaineita ja muita kehon toimintaa ylläpitäviä aineita.

Parsakaalia on helppo käyttää ravinnonlähteenä, sillä sitä voidaan syödä sellaisenaan, höyrystettynä tai keitettynä.

Kuva: pxhere.com

Lue 6 syytä, miksi jokaisen tulisi syödä säännöllisesti parsakaalia.

  1. Runsaasti ravinteita: Parsakaali on täynnä vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten C-vitamiinia, K-vitamiinia, foolihappoa, kaliumia ja rautaa. Näitä tarvitaan kehon elintoimintojen ylläpitämiseen.
  2. Kuitupitoinen: Parsakaalissa on runsaasti kuitua, mikä auttaa ruoansulatusta ja pitää sinut kylläisenä pidempään.
  3. Antioksidantit: Se sisältää antioksidantteja, kuten sulforafaania, joka on tutkimusten mukaan yhdistetty syövän torjuntaan ja tulehdusten ehkäisyyn.
  4. Sydänystävällinen: Parsakaalin sisältämät antioksidantit ja kuidut edistävät sydämen terveyttä alentamalla kolesterolia ja tukemalla verenkiertoa.
  5. Verensokerin hallinta: Sen matala glykeeminen indeksi tekee siitä hyvän valinnan verensokerin hallinnassa, mikä on tärkeää diabeetikoille ja niille, jotka pyrkivät pitämään verensokerinsa tasaisena.
  6. Ruokavalion monipuolistaminen: Syömällä parsakaalia lisäät ruokavaliosi monipuolisuutta ja saat erilaisia ravinteita, jotka saattavat muuten jäädä puuttumaan.

Nämä ovat vain muutamia syitä, miksi parsakaali kannattaa sisällyttää osaksi terveellistä ruokavaliota!