MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa toukokuussa vieraillut baarimestari ja drinkkiguru Greta Grönholm jakoi vinkit raparperiboolin valmistukseen.

Raparperi on monille suomalaisille tuttu kasvi, jonka kirpsakka maku sopii niin jälkiruokiin kuin drinkkeihin.

Moni miettii mitä vieraille tarjoilisi Juhannuksena ja raparperibooli onkin yksi varteenotettavista vaihtoehdoista.

Raparperibooliin lisätään itsevalmistettua raparperimehua, jonka reseptin löydät alapuolelta.

Lue myös:

Kuva: Flickr.com

Raparperibooli ainekset

  • 20 cl raparperilikööriä
  • 20 cl mansikkalikööriä
  • 1 plo proseccoa
  • 40 cl Russian tai Red Soda -mixeriä
  • 20 cl itsetehtyä raparperimehua
  • 1–2 verigreipin mehu (tuorepuristettu)
  • Jos boolista haluaa kirpeämpää, niin joukkoon voi myös laittaa limen tai sitruunan mehua oman maun mukaan.

Valmistusohjeet

Simppeliä! Sekoita vain kaikki ainekset keskenään.

Raparperimehu

  • 2 litraa raparperia
  • 2 litraa vettä
  • 1,5 dl sokeria
  1. Huuhtele ja pilko raparperit ja lisää ne kattilaan veden kanssa. Älä kuori raparpereja, jotta mehu saa kauniin punaisen värin.
  2. Keitä raparpereja kiehuvassa vedessä 15 minuuttia.
  3. Lisää sokeri ja sekoittele, kunnes sokeri liukenee mehuun.
  4. Siivilöi mehu toiseen kattilaan ja pullota. Säilytä jääkaapissa tai pakasta pakastamiseen soveltuvissa muovipulloissa.

Lähde: MTV / Makuja