Mozzarellaa voi valmistaa myös kotona.
Onko jääkaapissasi ylimääräistä täysmaitoa? Kotitekoisen mozzarellan valmistaminen on todella yksinkertaista ja Minna Tiluksen reseptillä onnistut siinä varmasti.
Minnan mozzarella ei kaipaa kuin täysmaitoa ja etikkaa. Lisäksi juuston sekaan voi lisätä hieman suolaa.
– Selailin erilaisia reseptejä ja löysin sellaisen johon oli tarpeet kaapissa, Minna kertoo Ilta-Sanomille.
Minna jakoi reseptin Facebookin Säästäjät ja sentinvenyttäjät -ryhmään, jossa luomus keräsi tuhansia tykkäyksiä sekä satoja kommentteja.
– Aktiivinen työaika on noin 10 minuuttia. Toimii hyvin sekä kylmänä että lämmitettynä! Itse en heraa säästänyt, mutta senhän voi hyödyntää vaikka sämpylätaikinassa, Minna kertoo Ilta-Sanomille.
Kotitekoinen mozzarella
- 1 l laktoositonta täysmaitoa
- 3,5 rkl etikkaa
- (ripaus suolaa)
Valmistus:
- Lämmitä maito 45-asteiseksi, lisää etikka ja sekoita. Anna seistä 10–15 min.
- Nostele juustomassa reikäkauhalla siivilään (tai kaada siivilään) ja puristele mahdollisimman paljon nestettä pois. Puristele massaa sen jälkeen vielä käsissä niin, että saat muodostettua siitä pallon.
- Lämmitä palloa mikrossa noin 30 sekuntia. Pyörittele ja venyttele massaa, kunnes se on sileää. Tässä vaiheessa palloon voi lisätä hieman suolaa.
- Kun pallo on kiinteä ja sileä, laita se kylmään veteen noin vartiksi. Sen jälkeen juusto on valmista käytettäväksi.