
Ruokavaikuttaja ja -kirjailija Mari Moilanen hehkuttaa kehittämäänsä riistapataa.
– Tämä on heittämällä maailman paras riistapata, Mari sanoo.
Parempaa peurapataa ei Mari Moilasen mukaan ole. Voit käyttää peuran sijasta myös poron- tai hirvenlihaa. Mikäli et pääse käsiksi riistaan niin naudanliha soveltuu reseptiin myös.
– Tämän padan salaisuutena lienee siinä, että joukkoon lisätään silkkistä passataa eli sileää tomaattikastiketta. Sekä se, että perunat saavat kypsyä padassa muiden ainesten joukossa. Tämä tekee padasta täyteläisen, muhevan ja padan rakenne on mainio, Moilanen kertoo ja jatkaa:
Padan tulisi antaa hautua ilman kantta, jotta nestettä ei jää liikaa.
– Näin pataan ei jää mitään ylimääräistä lientä tai nestettä, vaan se on äärettömän herkullista, meheväksi maustunutta muhennostyyppista ruokaa. Niin hyvää!
Peurapata
4 hengelle
- 800 g peuran paistia esim. kulma- tai sisäpaisti
- 1 sipuli
- 2 porkkanaa
- 2 sellerinvartta
- 1 1/2 tl suolaa
- loraus oliiviöljyä
- 3/4 l kasvislientä
- 2 1/2 dl punaviiniä
- 500 g passataa
- tuoretta rosmariinia/timjamia
- 2 isoa rosamunda-perunaa
Valmistus
1. Hienonna sipuli, kuori ja leikkaa porkkana lanteiksi. Siivuta sellerinvarret. Leikkaa peura rouheiksi paloiksi.
2. Kuumenna öljy kattilassa, lisää vihannekset ja freesaa hetki. Lisää peuran palat ja paista niihin vähän väriä. Mausta suolalla.
3. Lisää kasvisliemi, punaviini ja passata sekä muutama tuoreyrtin varsi. Laita pata ilman kanttaa 200-asteiseen uuniin ja anna muhia 1 1/2 tunnin ajan. Kuori tällä välin perunat ja lisää ne pataan puolentoista tunnin päästä.
4. Anna padan muhia toiset 1 1/2 tuntia ilman kantta ja herkku on valmis.
Resepti: Mari Moilanen / jotainmaukasta.fi