Juustoiset joulutortut soveltuvat ovat mukavaa vaihtelua perinteisille makeille tortuille.

Listasimme alle kaksi joulutorttureseptiä, jotka sisältävät brie-juustoa ja viikunahilloa sekä vuohenjuustoa ja hunajaa.

Voit tarjoilla näitä vaikkapa alkupalaksi!

1. Brie-juusto ja viikunahillo

Ainekset (n. 8 torttua):

  • Lehtitaikinalevyjä (tai valmis torttutaikina)
  • 100 g brie-juustoa
  • Viikunahilloa
  • Kananmuna (voiteluun)
  • (Halutessasi koristeeksi mantelilastuja tai tuoretta rosmariinia)

Ohje:

  1. Sulata lehtitaikinalevyt ja leikkaa ne neliöiksi.
  2. Tee torttuihin perinteiset viillot kulmista kohti keskustaa.
  3. Laita jokaisen neliön keskelle pieni pala brie-juustoa ja noin teelusikallinen viikunahilloa.
  4. Käännä taikinakulmat keskustaan, jotta saat tähtimuodon.
  5. Voitele tortut kananmunalla ja lisää päälle mantelilastuja, jos haluat.
  6. Paista 200 °C:ssa uunin keskitasolla noin 12–15 minuuttia, kunnes tortut ovat kullanruskeita.
  7. Koristele halutessasi tuoreella rosmariinilla tarjoilun yhteydessä.

2. Vuohenjuusto ja hunaja

Ainekset (n. 8 torttua):

  • Lehtitaikinalevyjä
  • 100 g vuohenjuustoa (rulla tai pehmeä vuohenjuusto)
  • Hunajaa
  • Pähkinöitä (esim. saksanpähkinöitä tai pekaanipähkinöitä, karkeaksi rouhittuna)
  • Kananmuna (voiteluun)
  • (Halutessasi tuoretta timjamia koristeeksi)

Ohje:

  1. Sulata lehtitaikinalevyt ja leikkaa ne neliöiksi.
  2. Tee haluamasi muoto (tähti, tasku tai puolikuu).
  3. Laita neliön keskelle pieni pala vuohenjuustoa.
  4. Lisää päälle teelusikallinen hunajaa ja ripottele hieman rouhittuja pähkinöitä.
  5. Taita tai sulje tortut valitsemasi mallin mukaan ja voitele kananmunalla.
  6. Paista 200 °C:ssa noin 12–15 minuuttia.
  7. Koristele valmiit tortut tuoreella timjamilla ennen tarjoilua.

Nämä juustoiset joulutortut ovat elegantti vaihtoehto perinteisille luumutortuille ja toimivat mainiosti niin pikkujouluissa kuin juhlapöydässä!