Vielä ehdit valmistamaan oman siman vappua varten. Jos perinteinen sima ei maistu, niin kokeile tätä versiota!

Mansikkasima on raikas ja kesäinen vaihtoehto perinteiselle simalle. Se valmistuu helposti tuoreista tai pakastemansikoista ja tuo juomaan ihanan mansikkaisen maun.

Täydellinen juoma kevään ja alkukesän juhliin!

Mansikkasima

Ainekset:

  • 1 litra vettä
  • 1 dl fariinisokeria
  • 0,5 dl tavallista sokeria (voit halutessasi lisätä enemmän, jos kaipaat makeampaa)
  • 150–200 g tuoreita tai pakastemansikoita
  • 1/4 tl kuivahiivaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • Sitruunaviipaleita koristeeksi

Ohje:

  1. Kiehauta puolet vedestä. Lisää kiehuvaan veteen fariinisokeri ja tavallinen sokeri. Sekoita, kunnes sokerit ovat liuenneet.
  2. Lisää loput vedestä kylmänä, jotta neste jäähtyy kädenlämpöiseksi (noin 37 °C, jos käytät kuivahiivaa).
  3. Soseuta mansikat kevyesti tai käytä kokonaisina, ja lisää ne nesteeseen.
  4. Lisää joukkoon sitruunamehu ja ripottele päälle kuivahiiva.
  5. Sekoita kevyesti ja peitä astia liinalla. Anna käydä huoneenlämmössä noin vuorokauden ajan.
  6. Pullota sima puhtaisiin pulloihin. Lisää halutessasi jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja pieni siivu sitruunaa tehostamaan hiilihapotusta.
  7. Säilytä pullot viileässä. Mansikkasima on valmista 2–4 päivän kuluttua.

Vinkki:
Koska mansikat käynnistävät käymisen nopeasti, ne voivat aiheuttaa ylimääräistä painetta pulloihin. Käytä varovaisuutta ja avaa pullot välillä tarkistaaksesi paineen.