Kotitalouden lehtori Anu Heinaro näytti Huomenta Suomen lähetyksessä miten mustikkaherkku valmistetaan.
Kirpeät mustikat, fariinisokerissa paahdetut kaurahiutaleet ja raikas jogurtti luovat jälkkärin, joka vetää vertoja parhaimmille herkuille.
Anu Heinaron resepti on helppo valmistaa ja siihen ei tarvita kuin muutama raaka-aine.
Ainekset
- 600g Kreikkalaista vähärasvaista jogurttia (tai muuta jogurttia)
- 1,5 dl kaurahiutaleita
- 2 rkl fariinisokeria
- 1,5 dl mustikoita
- (hunajaa)
Valmistusohje
- Jaa jogurtti neljään annoskulhoon. Makeuta halutessasi hunajalla.
- Paahda pannulla kaurahiutaleita ja fariinisokeria, kunnes kaurahiutaleet saavat väriä ja rapeutta ja fariinisokeri sekoittuu kaurahiutaleisiin.
- Jaa seos jogurtin päälle annoskulhoihin ja ripottele mustikat päälle.
Resepti: Anu Heinaro / MTV