Mikään ei voita vastapaistettuja, lämpimiä sämpylöitä voinokareen kera – ja voit tehdä tämän kaiken 15 minuutissa!

Uunista tulleina ne ovat täydellisiä sellaisenaan, loistava lisä kuuman keiton kylkeen tai herkullinen iltapala suosikkitäytteilläsi höystettynä.

Mutta kuinka leipoa arjen kiireissä? Tämä nopea ja helppo resepti tekee sen mahdolliseksi! Vain vartissa valmiit sämpylät syntyvät ilman vaivaamista – riittää, että sekoitat taikinan.

Löysähkö taikina nostellaan lusikalla suoraan uunipellille, eikä käsin muotoilua tarvita. Kuuma uuni hoitaa loput, ja lopputuloksena saat suussasulavan pehmeitä, mutta pinnalta ihanan rapeita sämpylöitä.

Kaurahiutaleet tuovat kuitua, ja jogurtti antaa mehevyyttä – samalla voit hyödyntää purkin viimeiset rippeet. Kaada purkkiin tilkka vettä, sulje kansi ja ravista – näin saat kaiken talteen ja hävikki muuttuu herkuksi!

15 minuutin pikasämpylät

10 kappaletta

Valmistusaika noin 15 min

  • 3 dl nestettä, jogurttia ja vettä
  • ½ rkl hunajaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  1. Laita uuni kuumenemaan kiertoilmalla 220 asteeseen (tasalämpöinen uuni 240).
  2. Valuta tyhjentyneeseen jogurttipurkkiin noin 1 dl vettä, sulje korkki ja ravistele reippaasti. Valuta seos mitta-astiaan, jotta tiedät, minkä verran nestettä on. Lisää vettä sen verran, että saat 3 dl nestettä. Voit käyttää nesteenä myös esimerkiksi maitoa tai kaurajuomaa. Kaada neste kulhoon ja sekoita joukkoon hunaja.
  3. Sekoita kuivat ainekset hyvin yhteen, kaada ne nesteen joukkoon ja sekoita nopeasti taikinaksi.
  4. Nostele taikina kahden lusikan avulla nokareiksi uunipellille leivinpaperin päälle. Paista uunin keskitasoa hieman alempana 10–12 minuuttia. Nosta uunista ja herkuttele!

Resepti: Ruokala