Satu Koiviston perinteinen porkkanalaatikko maistuu myös ei-laatikkoihmisille.

Perinteinen porkkanalaatikko on yhdistelmä suolaista ja makeaa – samettistä pehmeyttä unohtamatta.

Ruokabloggaaja Satu Koivisto kertoo ettei koskaan ollut mikään suuri riisiä sisältävän porkkanalaatikon ystävä. Tilanne kuitenkin muuttui, kun hän tutustui miehensä suvun reseptiin.

“Käännyttänyt minutkin joululaatikkoihmiseksi”

– Porkkanalaatikko riiseineen oli minulle vaikea jouluruoka, kunnes tutustuin puolisoni suvun porkkanalaatikkoon. Ei lainkaan riisiä vaan sametinpehmeä, suolaisen makea, tiivistynyt porkkanamuusi kauniin korppujauhopinnan alla. Ihanaa! Tämä puolisoni mummon resepti on siis käännyttänyt minutkin joululaatikkoihmiseksi, Satu hehkuttaa ruokablogissaan.

Kerman voi Sadun mukaan korvata huoletta kaurakermalla.

Ainekset

  • 500 g porkkanoita
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl kermaa
  • 2 tl fariinisokeria tai siirappia
  • 1/2 tl tl suolaa
  • ripaus valkopippuria
  • korppujauhoja
  • voinokareita, jos haluat

Tee näin

  1. Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä porkkanat kattilassa pienessä vesimäärässä.
  2. Soseuta porkkanat sauvasekoittimella ja lisää kananmuna, kerma, fariinisokeri tai siirappi, suola ja valkopippuri soseen sekaan.
  3. Kaada porkkanasose uunivuokaan ja ripottele soseen pinnalle korppujauhoa. Painele korppujauhoon koloja lusikalla suoriin riveihin.
  4. Laita halutessasi pinnalle voinokareita.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa ensin 15 minuuttia, laske sitten lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista noin 35 minuuttia.

Resepti: satukoivisto.fi