Herkullinen kaurapuuro valmistuu omenoita hyödyntämällä.

Kaurapuuro on monelle suomalaiselle tuttu aamiainen, jota syödään tunnollisesti vuodesta toiseen.

Kaurapuuron valmistamiseen on olemassa monia kikkoja, joilla siitä saa herkullista ja entistä ravitsevampaa. Yksi vähemmän tunnetuista puurolisukkeista on omena.

Omenaa puuron sekaan

Runsas omenasato tarkoittaa sitä, että omenoita saa nyt edullisesti kaupoista ellei niitä löydy jo omasta takaa.

Omena-kaurapuuron valmistaminen on helppoa ja yksi tapa on paistaa kuutioidut omenat pannulla ja maustaa ne kanelilla ja hunajalla. Tämän jälkeen herkulliset omenapalat lisätään puuron sekaan.

Omenat voi lisätä myös suoraan kaurapuuron joukkoon puuroa keitettäessä.

Myös omenamehua voi käyttää veden tai maidon sijasta puuron valmistamiseen.

Omenakaurapuuroresepti

Kotitalousopettaja Arja Elina Laine vinkkasi Myllyn Parhaat -sivulla uunissa valmistuvan omena-kaurapuuroreseptin.

  • 6 dl kaurahiutaleita
  • 1 ½ l maitoa (tai vettä)
  • 2–4 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 4 omenaa kuutioina

Valmistusohjeet:

1. Laita puolet kaurahiutaleista isoon voideltuun uunivuokaan, sitten päälle omenakuutiot ja hunaja sekä loput kaurahiutaleet. Kaada päälle maito (tai vesi) ja mausta halutessasi suolalla.

2. Kypsennä puuroa 175-asteisen uunin alatasolla 1–1½ tuntia tai miedommassa lämmössä pidempään. Anna vetäytyä hetki uunista ottamisen jälkeen. Nauti kaneli-sokerin ja maidon kanssa.

Lähde: Makuja

Anna vetäytyä hetki uunista ottamisen jälkeen. Nauti kaneli-sokerin ja maidon kanssa.

Lähde: Makuja