Kalapuikkoja löytyy monien suomalaisten pakastimista.
Kalapuikot perunamuusin ja kermaviilikastikkeen kera – klassinen arkiruoka on helppoa ja hyvää!
Kalapuikoista on kuitenkin moneen muuhunkin. Niitä voi käyttää nimittäin meksikolaiseen baja fish tacos -klassikkoateriaan.
Kalapuikkotacojen täytteeksi valmistetaan herkullinen punakaalisalaatti ja kastike.
Kalapuikkotacot punakaalisalaatilla
Valmistusaika noin 25 min
- 450 g kalapuikkoja
- 8 kpl tortillaleipiä
Punakaalisalaatti
- 2 rkl öljyä
- 1 limen mehu
- 1 tl sokeria
- ½ tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- oman maun mukaan chilihiutaleita
- noin 400 g pala punakaalia
- ½ ruukku korianteria
Paprika-valkosipulimajoneesi
- 2 dl majoneesia
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 2 tl paprikajauhetta tai savupaprikajauhetta
- 2 valkosipulinkynttä
- Valmista ensin punakaalisalaatti. Sekoita öljy, limen mehu, sokeri, suola, mustapippuri ja chili salaattikulhon pohjalla. Suikaloi kaali esimerkiksi vihannesmandoliinilla tai isolla veitsellä. Hienonna korianterin varsiosa. Säästä lehdet koristeluun. Kääntele kaali ja hienonnettu korianteri kastikkeen joukkoon.
- Valmista seuraavaksi paprika-valkosipulimajoneesi. Mittaa majoneesi astiaan sekoita sen joukkoon tomaattipyree, paprikajauhe ja murskattu valkosipuli.
- Paista kalapuikot mielesi mukaan uunissa, pannulla tai airfryerilla. Lämmitä tortillaleivät esimerkiksi mikrossa tai pannulla.
- Täytä tortillaleivät punakaalisalaatilla ja kalapuikoilla. Viimeistele tacot paprika-valkosipulimajoneesilla ja korianterin lehdillä.
Resepti: IS / Ruokala