Oletko tullut ajatelleeksi, että karjalanpiirakan voi valmistaa kokonaisena suoraan uunipellille.
Tässä on helppo resepti, jolla voit valmistaa karjalanpiirakkapellillisen, joka säästää aikaa ja vaivaa yksittäisiin piirakoihin verrattuna:
Karjalanpiirakka pellillä
Ainekset:
Pohja:
- 4 dl ruisjauhoja
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 2 dl vettä
Riisipuurotäyte:
- 2 dl puuroriisiä
- 1 l täysmaitoa
- 1 tl suolaa
- (Voit halutessasi lisätä voinokareen puuroon antamaan makua)
Voiteluun:
- 50 g voita
- 1 dl maitoa
Valmistusohjeet:
- Aloita puuron keittämisestä: Kuumenna maito kattilassa kiehumispisteeseen ja lisää riisit. Keitä miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia, kunnes puuro on sakeaa. Lisää suola valmiiseen puuroon ja anna jäähtyä.
- Valmista pohjataikina: Sekoita kulhossa ruis- ja vehnäjauhot sekä suola. Lisää vesi ja vaivaa taikina tasaiseksi. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, lisää hieman vettä. Kauli taikina ohueksi levyksi, joka sopii uunipellille (käytä leivinpaperia, jotta taikina ei tartu).
- Levitä täyte: Kaada jäähtynyt riisipuuro taikinalevyn päälle pellille ja tasoita. Jätä hieman reunoja näkyviin.
- Paista piirakkapeltiä: Paista 250 °Cnoin 15–20 minuuttia tai kunnes taikinareunat ovat ruskistuneet ja pohja kypsä.
- Voitele piirakka: Sulata voi ja sekoita siihen maitoa. Voitele valmis piirakkapelti heti uunista oton jälkeen, jotta siitä tulee mehevä.
- Tarjoile ja nauti: Anna piirakan hetki jäähtyä, leikkaa paloiksi ja tarjoile lämpimänä esimerkiksi munavoin kanssa.
Tämä resepti säästää aikaa, ja piirakkapelti maistuu lähes samalta kuin yksittäiset karjalanpiirakat!