Fetasalaatti ei sen kummempia esittelyjä kaipaa. Sitä voi nauttia sellaisenaan tai lisukkeena vaikkapa lihan tai makkaran kanssa.
Valitse tuoreet ja mahdollisimman laadukkaat raaka-aineet
Fetasalaatista saa parhaimman makuisen satsaamalla laadukkaisiin raaka-aineisiin. Tästä esimerkkinä: valitse esimerkiksi tavallisen kurkun sijasta avomaankurkku (muista kuoria). Avomaankurkku on maukas ja ihanan rapea lisä kreikkalaiseen salaattiin.
Alla ohjeet perinteisen kreikkalaisen salaatin valmistukseen.
Ainekset
- 1 kurkku, ohueksi puolikuun muotoisiksi paloiksi viipaloituna
- ½ punasipul, ohueksi viipaloituna
- 1 rasia kirsikkatomaatteja
- 1 purkki kalamata-oliiveja, puolitettuina
- 150–200 g fetajuustoa, kuutioituna
- 2 rkl punaviinietikkaa
- ½ sitruunan mehu
- 1 tl kuivattua oreganoa
- suolaa ja pippuria
- ½ dl oliiviöljyä
Valmistusohje
- Sekoita isossa kulhossa kurkut, sipulit, tomaatit ja oliivit. Kääntele fetakuutiot joukkoon hellästi.
- Sekoita pienessä astiassa punaviinietikka, sitruunan mehu ja oregano. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada oliiviöljyä hiljalleen kastikkeen joukkoon samalla vispaten, kunnes kastike on tasaista.
- Ripottele kastike salaatin päälle ja sekoita vielä kerran.
Resepti pomittu osoitteesta: Delish.com