Fetasalaatti ei sen kummempia esittelyjä kaipaa. Sitä voi nauttia sellaisenaan tai lisukkeena vaikkapa lihan tai makkaran kanssa.

Valitse tuoreet ja mahdollisimman laadukkaat raaka-aineet

Fetasalaatista saa parhaimman makuisen satsaamalla laadukkaisiin raaka-aineisiin. Tästä esimerkkinä: valitse esimerkiksi tavallisen kurkun sijasta avomaankurkku (muista kuoria). Avomaankurkku on maukas ja ihanan rapea lisä kreikkalaiseen salaattiin.

Kuva: pxhere.com

Alla ohjeet perinteisen kreikkalaisen salaatin valmistukseen.

Ainekset

  • 1 kurkku, ohueksi puolikuun muotoisiksi paloiksi viipaloituna
  • ½ punasipul, ohueksi viipaloituna
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • 1 purkki kalamata-oliiveja, puolitettuina
  • 150–200 g fetajuustoa, kuutioituna
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • suolaa ja pippuria
  • ½ dl oliiviöljyä

Valmistusohje

  1. Sekoita isossa kulhossa kurkut, sipulit, tomaatit ja oliivit. Kääntele fetakuutiot joukkoon hellästi.
  2. Sekoita pienessä astiassa punaviinietikka, sitruunan mehu ja oregano. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada oliiviöljyä hiljalleen kastikkeen joukkoon samalla vispaten, kunnes kastike on tasaista.
  3. Ripottele kastike salaatin päälle ja sekoita vielä kerran.

Resepti pomittu osoitteesta: Delish.com