Julkkiskokki ja kirjailija Teresa Välimäki nähtiin Huomenta Suomessa 3. elokuuta. Vierailun aikana Teresa valmisti herkullisen mascarpone-marjatortun.

Mascarpone-marjatortun valmistaminen on helppoa eikä siihen tarvita edes uunia. Lue alapuolelta mitä aineksia tarvitset ja miten jälkiruoka valmistetaan.

Ainekset

Keksipohja

  • 200 g digestivekeksejä
  • 75 g sulatettua voita

Täyte

  • 250 g mascarpone-tuorejuustoa
  • 2 dl vispikermaa
  • 3 rkl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl sitruunan raastettua kuorta
  • 1,5 dl valmista kinuskikastiketta

Pinnalle

  • 400 g tuoreita puutarha- tai metsämarjoja
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl hunajaa
  • ripaus kardemummaa
  • 0,5 dl valmista kinuskikastiketta
  • syötäviä kukkia

Valmistusohjeet

1. Murskaa keksit tasaiseksi jauhelmaksi. Sekoita joukkoon jäähtynyt voisula. Painele seos piirakka- tai torttuvuoan pohjalle ja reunoille. Nosta keksipohja jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.

2. Sekoita kulhossa mascarpone ja vispikerma varovasti tasaiseksi seokseksi. Lisää sokerit ja raastettu sitruunan kuori. Vaahdota seos sähkövatkaimella keskinopeudella paksuhkoksi vaahdoksi.

3. Puhdista marjat. Mittaa pieneen kulhoon sitruunamehu, hunaja ja kardemumma. Kuumenna mikrossa 20 sekuntia. Kääntele seos marjojen joukkoon.

4. Ota torttupohja jääkaapista.

5. Levitä pohjalle kinuskikastike ja lusikoi päälle mascarponetäyte ja pinnalle marjaseos.   

6. Viimeistele pinta kinuskikastikkeella ja syötävillä kukilla.

Resepti: MTV Uutiset / Makuja