Tiesitkö, että sitruunaa ei kannata halkaista sitruunamehua puristettaessa?

Sitruunamehu kannattaa sen sijaan puristaa pienestä hedelmään tehdystä reiästä – säästät näin rahaa ja et joudu heittämään ylijäämiä pois.

Tämä menetelmä on erityisen hyödyllinen, kun tarvitset vain pienen määrän sitruunamehua kerrallaan.

Sitruuna
Kuva: Wikipedia Commons

Lue Myös:

Katso alta vaaditut tarvikkeet, valmistusohjeet ja lopuksi video.

Tarvikkeet:

  • Tuore sitruuna
  • Pieni ja terävä veitsi

Ohjeet:

  1. Kaiverra sitruunan päähän kartion muotoinen reikä niin, että saa pienen palan irrotettua (Säästä irrotettu pala)
  2. Purista sitruunamehua ruoan päälle tai kuppiin sen verran kuin tarvitset
  3. Laita irrotettu pala takaisin kaivertamaasi reikään
  4. Säilytä sitruuna jääkaapissa, jotta se säilyy tuoreena pidempään. Peitä reikä hyvin, jotta sitruuna ei kuivu.

Alla video, jossa sitruunaan pistetään pelkkä reikä (ilman irrotettua palaa).

Tämä menetelmä auttaa sinua saamaan tuoretta sitruunamehua tarpeen mukaan ilman, että sinun tarvitsee leikata koko sitruunaa auki, mikä pidentää sitruunan säilyvyyttä ja vähentää ruokahävikkiä.

Jaa nerokas niksi myös ystävillesi!