Kaada lonkeroa jääpalamuottiin.

Moni suomalainen nauttii kylmästä lonkerosta kuumana kesäpäivänä. Nykyään lonkeroa saa monen makuisena ja värisenä.

Lonkeron historiaa Suomessa

Lonkero kehitettiin Helsingin olympialaisia varten vuonna 1952. Tarkoituksena oli tarjota ulkomaalaisille vieraille helposti nautittava alkoholijuoma. Hartwall sai tehtäväkseen kehittää tämän juoman. Tuloksena oli ginipohjainen juoma, joka oli sekoitettu greippilimonadin kanssa. Juoma saavutti nopeasti suuren suosion suomalaisten keskuudessa sen raikkaan maun ja helppokäyttöisyyden vuoksi.

Kuva: Flickr.com

Viilennä lonkerosi näin

Mikäli haluat pitää lonkeron kylmänä niin suosittelemme, että teet lonkerojääpaloja jääpalamuotissa. Lonkerojääpalat pitävät juomasi viileänä laimentamatta juoman makua. Sama niksi pätee myös siidereihin ja muihin juomiin, kuten mehuihin ja virvoitusjuomiin.

Oletko tullut ajatelleeksi tätä? Jaa vinkki ystävillesi!