Tukkoisen viemärin avaaminen kotikonstein voi olla mahdollista useilla eri tavoilla.

Jokaisella on joskus ollut lavuaari niin tukossa, ettei vesi tahdo millään imeytyä viemäriin. Tällaisissa tilanteissa voi turvautua putkimieheen tai sitten kokeilla erinäisiä kotikonsteja.

Joskus toki viemäri voi olla niin tukossa ettei ilman ammattilaisen apua ole mitään tehtävissä.

Kuva: Wikipedia Commons

Kokosimme alapuolelle muutamia vinkkejä, joista voi olla mahdollisesti apua.

  1. Kuumaa vettä: Kaada kuumaa vettä viemäriin. Kuumalla vedellä voi sulattaa rasvajäämiä ja helpottaa tukoksen avaamista. Kuumaa vettä voi yrittää kaataa hitaasti useiden minuuttien ajan.
  2. Suolaa ja kuumaa vettä: Sekoita lasilliseen suolaa ja lasilliseen soodaa. Kaada seos viemäriin ja huuhtele perään kiehuvalla vedellä. Tämä voi auttaa poistamaan tukoksia.
  3. Mekaaninen apu: Käytä putkien puhdistuspuikkoa tai -jousta. Työnnä se varovasti viemäriin ja pyörittele sitä. Tämä voi auttaa irrottamaan tukoksia.
  4. Viemärinavaaja: Voit kokeilla kaupallisia viemärinavaajia. Noudata tuotteen ohjeita tarkasti ja käytä suojakäsineitä. Monet näistä tuotteista ovat voimakkaita kemikaaleja, joten käytä niitä varoen.
  5. Sooda ja etikka: Kaada ensin viemäriin noin puoli desiä soodaa ja sen päälle puoli desiä etikkaa. Anna seoksen vaikuttaa hetken ja kaada perään kuumaa vettä.
  6. Kotitekoinen viemärinavaaja: Sekoita desi suolaa, desi soodaa ja 1/2 desiä etikkaa. Kaada seos viemäriin ja huuhtele perään kiehuvalla vedellä.

Jos nämä kotikonstit eivät auta, on suositeltavaa kutsua ammattilainen tai ottaa yhteys vuokranantajaan, jos kyseessä on vuokra-asunto.

Älä käytä samanaikaisesti erilaisia kemikaaleja, koska ne voivat aiheuttaa vaarallisia reaktioita. Muista käyttää suojavarusteita, kuten kumihanskoja, mikäli käsittelet kemikaaleja.