Kokki Risto Mikkolan meksikolainen “makaronilaatikko” nähtiin Keittiömestarit-ohjelman ensimmäisessä jaksossa.
Tämä eksoottinen makaronilaatikko tarjoillaan jalopeñoketsupin kera. Kokeile rohkeasti perinteistä kotiruokaa maukkaalla twistillä!
Jalopeñoketsuppi
- 1,5 dl tomaattipyreetä
- 1,5 dl glukoosia
- 0,5 dl sokeria
- 0,5 dl väkiviinaetikkaa
- 2 tl suolaa
- 1 dl jalopeñoviipaleita säilykkeenä
Meksikon ”makaronilaatikko”
- 1 pss / 500g pastaa
- 400 g kanan fileesuikaleita
- 1 pss / 500g wokkivihanneksia
- 1 pss tacomausteseosta
- 1prk / 280 g salsakastiketta
- 180 g pekonia
- 6 dl maitoa
- 3 kpl kanamunia
- 4 dl cheddarjuusto-raastetta
- 1 tl suolaa
- 4 dl tortillasipsejä
- 3 dl tuoretta korianteria
- 1 kpl lime lohkoina
Valmistusohje
- Valmista ensin jalopeñoketsuppi. Laita kaikki raaka-aineet kulhoon ja sekoita
huolellisesti sauvasekoittimella kiiltäväksi ketsupiksi. Tarkista maku ja jätä
maustumaan. - Aloita makaronilaatikon valmistaminen keittämällä pasta suolalla maustetussa vedessä.
- Ruskista kanan fileesuikaleet paistinpannulla rypsiöljyssä ja mausta tacomausteseoksella
- Sekoita kulhossa maito, kanamunat, salsakastike ja suola.
- Yhdistä valutettu pasta, kanan fileesuikaleet ja 2 dl cheddarjuustoraastetta yhdessä isossa uunivuoassa. Kaada päälle salsakastikkeella maustettu munamaito ja sekoita.
- Sekoita loppu cheddarjuustoraaste ja nachomuru keskenään ja ripottele seos ”makaronilaatikon” pinnalle.
- Paista makaronilaatikkoa uunin alaosassa 175 asteessa 50 minuuttia. Voit myös paistaa makaronilaatikon kypsäksi air fryerissa
- Koristele valmis makaronilaatikko tuoreella korianterilla ja limelohkoilla.
Tästä reseptistä riittää syötävää noin neljälle hengelle. Sovella siis raaka-aineiden määrää tarpeen mukaan.
Jaa resepti ystävillesi!