Kokki Risto Mikkolan meksikolainen “makaronilaatikko” nähtiin Keittiömestarit-ohjelman ensimmäisessä jaksossa.

Tämä eksoottinen makaronilaatikko tarjoillaan jalopeñoketsupin kera. Kokeile rohkeasti perinteistä kotiruokaa maukkaalla twistillä!

Jalopeñoketsuppi

  • 1,5 dl tomaattipyreetä
  • 1,5 dl glukoosia
  • 0,5 dl sokeria
  • 0,5 dl väkiviinaetikkaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl jalopeñoviipaleita säilykkeenä

Meksikon ”makaronilaatikko”

  • 1 pss / 500g pastaa
  • 400 g kanan fileesuikaleita
  • 1 pss / 500g wokkivihanneksia
  • 1 pss tacomausteseosta
  • 1prk / 280 g salsakastiketta
  • 180 g pekonia
  • 6 dl maitoa
  • 3 kpl kanamunia
  • 4 dl cheddarjuusto-raastetta
  • 1 tl suolaa
  • 4 dl tortillasipsejä
  • 3 dl tuoretta korianteria
  • 1 kpl lime lohkoina

Valmistusohje

  1. Valmista ensin jalopeñoketsuppi. Laita kaikki raaka-aineet kulhoon ja sekoita
    huolellisesti sauvasekoittimella kiiltäväksi ketsupiksi. Tarkista maku ja jätä
    maustumaan.
  2. Aloita makaronilaatikon valmistaminen keittämällä pasta suolalla maustetussa vedessä.
  3. Ruskista kanan fileesuikaleet paistinpannulla rypsiöljyssä ja mausta tacomausteseoksella
  4. Sekoita kulhossa maito, kanamunat, salsakastike ja suola.
  5. Yhdistä valutettu pasta, kanan fileesuikaleet ja 2 dl cheddarjuustoraastetta yhdessä isossa uunivuoassa. Kaada päälle salsakastikkeella maustettu munamaito ja sekoita.
  6. Sekoita loppu cheddarjuustoraaste ja  nachomuru keskenään ja ripottele seos ”makaronilaatikon” pinnalle. 
  7. Paista makaronilaatikkoa uunin alaosassa 175 asteessa 50 minuuttia. Voit myös paistaa makaronilaatikon kypsäksi air fryerissa 
  8. Koristele valmis makaronilaatikko tuoreella korianterilla ja limelohkoilla.

Tästä reseptistä riittää syötävää noin neljälle hengelle. Sovella siis raaka-aineiden määrää tarpeen mukaan.

Jaa resepti ystävillesi!