Glögipannacotta valmistuu helposti edullisista raaka-aineista – poimimme tämän herkkureseptin K-Ruoka -verkkosivulta.

Glögipannacotta

Tämä jälkiruoka yhdistää pehmeän kermavanukkaan ja maukkaan glögikiilteen. Se on helppo valmistaa etukäteen ja sopii täydellisesti joulun ajan juhliin.

Ainekset (6 annosta)

Pannacotta:
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 1/2 dl maitoa
  • 1 dl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 2 liivatelehteä
Glögikiille:
  • 2 1/2 dl glögitiivistettä (esim. perinteinen Marli glögitiiviste)
  • 1 liivatelehti
  • 1 1/2 dl vettä
  • n. 1 dl pakastepuolukoita koristeeksi

Valmistusohjeet

  1. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi.
  2. Mittaa pinnoitettuun kattilaan maito, puolet kermasta ja sokeri. Leikkaa vaniljatanko puoliksi ja kaavi veitsellä siemenet kattilaan. Lisää myös vaniljatangot. Anna seoksen kiehua hiljalleen 5 minuuttia, mutta älä keitä voimakkaasti. Nosta liedeltä ja poista tangot.
  3. Purista liivatelehdistä (2 kpl) ylimääräinen vesi. Liuota ne kuumaan kermaseokseen. Sekoita. Lisää loppu kerma sekoittaen.
  4. Annostele mataliin juomalaseihin tai pieniin jälkiruokakulhoihin. Peitä muovikelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4–6 tunniksi. Pannacotta saa jäädä hyllyvän pehmeäksi.
  5. Pane liivatelehti likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Mittaa glögitiiviste ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Purista vesi liivatelehdestä ja liuota liivatelehti glögin joukkoon. Sekoita huolellisesti ja anna jäähtyä haaleaksi.
  6. Ripottele pannacottien pinnalle jäisiä puolukoita. Lusikoi tai kaada varovasti glögi-liivateseos pannacottien päälle. Pane kelmut takaisin ja anna hyytyä jääkaapissa vielä noin 3 tuntia tai kunnes pinta on hyytynyt.

Huom! Jääkaapin lämpötila vaikuttaa hyytymisaikaan.

Resepti: K-Ruoka