Glögipannacotta valmistuu helposti edullisista raaka-aineista – poimimme tämän herkkureseptin K-Ruoka -verkkosivulta.
Glögipannacotta
Tämä jälkiruoka yhdistää pehmeän kermavanukkaan ja maukkaan glögikiilteen. Se on helppo valmistaa etukäteen ja sopii täydellisesti joulun ajan juhliin.
Ainekset (6 annosta)
Pannacotta:
- 4 dl kuohukermaa
- 1 1/2 dl maitoa
- 1 dl sokeria
- 1 vaniljatanko
- 2 liivatelehteä
Glögikiille:
- 2 1/2 dl glögitiivistettä (esim. perinteinen Marli glögitiiviste)
- 1 liivatelehti
- 1 1/2 dl vettä
- n. 1 dl pakastepuolukoita koristeeksi
Valmistusohjeet
- Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi.
- Mittaa pinnoitettuun kattilaan maito, puolet kermasta ja sokeri. Leikkaa vaniljatanko puoliksi ja kaavi veitsellä siemenet kattilaan. Lisää myös vaniljatangot. Anna seoksen kiehua hiljalleen 5 minuuttia, mutta älä keitä voimakkaasti. Nosta liedeltä ja poista tangot.
- Purista liivatelehdistä (2 kpl) ylimääräinen vesi. Liuota ne kuumaan kermaseokseen. Sekoita. Lisää loppu kerma sekoittaen.
- Annostele mataliin juomalaseihin tai pieniin jälkiruokakulhoihin. Peitä muovikelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4–6 tunniksi. Pannacotta saa jäädä hyllyvän pehmeäksi.
- Pane liivatelehti likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Mittaa glögitiiviste ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Purista vesi liivatelehdestä ja liuota liivatelehti glögin joukkoon. Sekoita huolellisesti ja anna jäähtyä haaleaksi.
- Ripottele pannacottien pinnalle jäisiä puolukoita. Lusikoi tai kaada varovasti glögi-liivateseos pannacottien päälle. Pane kelmut takaisin ja anna hyytyä jääkaapissa vielä noin 3 tuntia tai kunnes pinta on hyytynyt.
Huom! Jääkaapin lämpötila vaikuttaa hyytymisaikaan.
Resepti: K-Ruoka