Mehukas ja virkistävä vesimeloni sopii täydellisesti kuuman kesäpäivän herkuksi. Vesimeloni viilentää, antaa nesteytystä ja on monin muin tavoin hyödyksi ihmiselle.

Joskus vesimeloni on kuitenkin selvästi pilalla ja maistuu pahalta. Yleisin tekijä tällaisessa tilanteessa on vesimelonin väärä säilytystapa.

Kokosimme alle muutaman niksin, jolla saat vesimelonistasi kaiken irti.

Monet laittavat vesimelonin suoraan jääkaappiin kaupasta kotiin tullessa. Tämä on kuitenkin yleinen virhe, sillä vesimelonin säilyttäminen viileässä aiheuttaa päinvastaisen vaikutuksen.

Kuva: TikTok

Vesimelonia ei saa laittaa jääkaappiin

Yhdysvalloissa tehdyn tutkimuksen mukaan vesimeloni pilaantuu nopeammin jääkaapissa. Kylmyys poistaa osan vesimelonin vitamiineista ja antioksidanteista. Tavallinen vesimeloni sisältää muun muassa lykopeenia, beetakaroteenia ja C-vitamiinia.

Kylmyys muuttaa vesimelonin hedelmälihan punaisesta haaleaksi.

Lue myös:

Näin säilytät vesimelonin

Miten vesimeloni kannattaa säilyttää? Tuore vesimeloni säilyy parhaiten yksinkertaisesti huoneenlämmössä.

Huoneenlämmössä säilytetty vesimeloni säilyy tuoreempana, ravinteikkaampana ja herkullisena pidempään.

Kuva: pxhere.com

Kauan vesimeloni säilyy?

Vesiemloni säilyy yleensä huoneenlämmössä kahdesta kolmeen viikkoa. Jääkaapissa säilytetty vesimeloni menee sen sijaan huonoksi jo noin viikossa.

Avattu vesimeloni tulee kuitenkin säilyttää jääkaapissa, sillä hedelmäliha ei säily huoneenlämmössä ilman kuoren tarjoamaa suojaa.

Jaa tieto ystävillesi!