Suositun ruokasivuston toimittaja hehkuttaa yksinkertaista kaalireseptiä.

– Yhdistelmä pähkinäistä Pecorino Romano -juustoa ja paahteista mustapippuria on puhdasta taikaa, olipa kyseessä sitten perinteinen cacio e pepe -pasta, popcornin päälle ripoteltu herkku tai kermainen perunagratiini, TheKitchn -sivuston ruokatoimittaja kertoo ja jatkaa:

– Turvaudun samaan yhdistelmään kun minulla on kokonainen kaali, joka täytyy muuttaa lisukkeeksi, josta kaikki illallispöydässä pitävät. Tämä cacio e pepe -paistettu kaali saattaa kuulostaa yksinkertaiselta, mutta jokainen suupala silkkisen pehmeää, hieman makeaa kaalia on kuorrutettu sulaneella juustolla ja mustapippurilla. Lupaan, että sanot ”nam” aivan kuten perheeni teki.

Katso alta ainekset ja valmistusohjeet.

Ainekset

  • 1 keskikokoinen kaali
  • 1 tl kokonaisia pippureita
  • 1 rkl suolatonta voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • Noin 2 dl raastettua pecorinojuustoa
  • Sitruunalohkoja tarjoilun yhteydessä (valinnainen)

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi veitsen tai mandoliinin avulla
  2. Laita 1 tl kokonaisia pippureita suurelle paistinpannulle. Paahda niitä keskilämmöllä ajoittain sekoittaen kunnes pippurit alkavat halkeilla ja pyöriä pannulla itsekseen (noin 3 minuuttia). Siirrä ne kulhoon.
  3. Kuumenna 1 rkl voita ja 1 rkl oliiviöljyä samalla pannulla keskilämmöllä, kunnes voi on sulanut. Lisää kaalit, ripottele päälle suola ja sekoita huolellisesti. (Pannu tulee olemaan täynnä)
  4. Peitä pannu ja paista 10 minuuttia, sekoittaen puolivälissä. Raasta sillä välin pecorinojuusto ja jätä noin 2 rkl raastetta tarjoilua varten. Murskaa paahdetut pippurit morttelissa.
  5. Poista paistinpannun kansi ja jatka paistamista, kunnes kaali on todella pehmeää (5-8 minuuttia). Käännä lämpö pois. Ripottele sekaan juustoraaste ja mustapippuri, sekoita. Koristele jäljelle jääneellä juustoraasteella ja lisää halutessasi päälle sitruunalohkot.

Helppoa ja herkullista! Jaa resepti ystävillesi.