Kalastusoppaan helppo yrttikastike sopii erinomaisesti nautittavaksi kalaruokien kanssa.
Kotkalainen kalastusopas Tomi Zerhat viettää vuodessa yli 200 päivää kalastuksen parissa. Hänen suosikkikalansa on ahven.
– Mielestäni ahven on ihan ykköskala. Monet sanovat, että kuha on ykkönen, mutta mielestäni ahven on maukkaampaa, Zerhat kertoi.
Opas jakoi myös kastikeohjeen, joka on yksinkertainen ja raikas. Hänen mukaansa kastike sopii kalan kuin kalan kanssa.
Oliiviöljypohjaisen kastikkeen herkullisen maun salaisuus piilee lehtipersiljassa ja valkosipulissa.
– Lisäksi laitetaan ihan vähän sitruunaa, mutta ei saa laittaa liikaa. Kastike on hyvin yksinkertainen, Zerhat kertoo MTV:lle.
Tomin mukaan kastike on hyvän makuista myös perunoiden kanssa.
Tomin yrttinen kalakastike:
- 1 ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna
- 2–3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- n. 1,5 dl oliiviöljyä
- Hieman sitruunan mehua
- ripaus suolaa ja pippuria
Jaa resepti ystävillesi ja kokeile sitä itse!
Lähde: MTV / Makuja