Persikat ovat tällä hetkellä sesongissa.

Kypsän persikan tunnistaa pehmeästä ja ihanasta tuoksusta. Samalla kannattaa huomioida, että kypsä persikka vaurioituu helposti ja jo pelkkä sormen painallus voi aiheuttaa hedelmälle vaurioita.

Liian kypsien persikoiden ostaminen ei kannata, sillä ne ovat yleensä vaurioituneita ja tämän seurauksena niihin muodostuu helpommin myös hometta.

Persikat tuottavat myös runsaasti etyleeniä, jonka ansiosta ne kypsyvät suhteellisen nopeasti huoneenlämmössä kotona.

food light peach plant apricot orange 1641447
Kuva: pxhere.com

Kuori persikka helpolla niksillä!

Persikankuoret voivat joskus olla hieman sitkeitä ja ne voivat tämän vuoksi jäädä esimerkiksi pienten lasten kurkkuun. Joillakin kuoret voivat myös aiheuttaa lieviä allergisia reaktioita. Kuoret sisältävät myös torjunta-aineita, jonka vuoksi niiden kuoriminen voi olla hyvä ajatus.

Satokausi.fi kertoo helposta niksistä, jolla persikan saa helposti kuorittua.

Näin kuorit persikan

  1. Lisää kattilaan vettä ja kuumenna se kiehuvaksi
  2. Kasta persikka kiehuvaan veteen ja jäähdytä se tämän jälkeen nopeasti
  3. Nyt voit kuoria persikan helposti käsi

Jaa juttu ystävillesi, jos tiedät, että he pitävät persikoista.