Kasvata ananas kotioloissa – kokosimme alapuolelle simppelit ohjeet.

Ananas on ihanan makea ja hieman kirpeä hedelmä, jonka maku erottuu selkeästi muista hedelmistä.

Ananas kasvaa luonnostaan trooppisilla alueilla, mutta sitä pystyy kasvattamaan myös sisätiloissa. Kesäisin ananaksen voi siirtää ulos pihalle tai parvekkeelle, jolloin sen kasvuvauhti tehostuu.

Miksi ananasta kannattaa syödä?

  1. Ravintoaineet: Ananas on hyvä vitamiinien ja mineraalien lähde. Se sisältää erityisesti runsaasti C-vitamiinia, joka on tärkeä immuunijärjestelmälle, sekä mangaania, joka on tärkeä aineenvaihdunnalle, kasvulle ja antioksidanttien toiminnalle.
  2. Antioksidantit: Ananas sisältää runsaasti antioksidantteja, kuten flavonoideja ja fenolisia yhdisteitä, jotka auttavat taistelemaan vapaita radikaaleja vastaan ja suojaamaan kehoa soluvaurioilta.
  3. Ruoansulatus: Ananas sisältää bromelaiinia, entsyymiä, joka auttaa proteiinien pilkkomisessa ja ruoansulatuksessa. Bromelaiini voi myös lievittää ruoansulatusongelmia, kuten turvotusta ja ummetusta.
  4. Tulehduksen lievitys: Bromelaiinilla on myös tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, jotka voivat auttaa vähentämään turvotusta, lievittämään nivelkipuja ja edistämään kudosten paranemista.
  5. Immuunijärjestelmän tuki: Ananaksen korkea C-vitamiinipitoisuus tukee immuunijärjestelmää ja voi auttaa lyhentämään flunssan kestoa ja lievittämään sen oireita.
  6. Ihon terveys: C-vitamiini on myös tärkeä kollageenin tuotannossa, mikä edistää ihon terveyttä ja voi auttaa pitämään ihon joustavana ja vähentämään ryppyjä.
  7. Painonhallinta: Ananas on vähäkalorinen ja runsaskuituinen hedelmä, joka voi auttaa pitämään kylläisyyden tunteen pidempään ja siten tukea painonhallintaa.
  8. Sydänterveys: Ananaksen antioksidantit ja kuitu voivat auttaa parantamaan sydämen terveyttä vähentämällä tulehdusta ja kolesterolitasoja.

Alla ohjeet ananaksen kasvatukseen!

Aloita irrottamalla ananaksen vihreä kruunu. Vihreä osa lähtee parhaiten pois pyöräyttämällä.

Kuva: TikTok / satokausikalenteri

Nypi kruunun neljä alinta lehtikerrosta pois, jotta ne eivät osu veteen juurruttamisen aikana.

Kuva: TikTok / satokausikalenteri

Aseta ananaksen kruunu vesilasiin ja odota kunnes juuret ovat kasvaneet noin 5 sentin pituiseksi. Tämän jälkeen voit siirtää ananaksen multaan kasvamaan.

Kuva: TikTok / satokausikalenteri

Nauti sillä välin herkullisesta hedelmästä. Kuvassa näet myös hauskan tarjoilutavan ananakselle.

Kuva: TikTok / satokausikalenteri

Löydät ananaksen kasvatusohjeet oheiselta videolta!

@satokausikalenteri

Ananaksen kannasta voi kasvattaa nätin viherkasvin🍍 Miten sä pilkot yleensä ananaksen? #sesongissanyt #satokausikalenteri #ananas #suomitiktok #huhtikuu

♬ original sound – Satokausikalenteri – Satokausikalenteri

Nyt on täydellinen aika kasvattaa ananaksia, sillä ne pitävät lämmöstä ja kosteasta ilmasta. Jaa vinkki muille viherpeukaloille!