Jos pidät valkosipulista niin tulet ilahtumaan tästä kikasta, jonka avulla sitä voi säilöä jopa vuodeksi eteenpäin. Noudattamalla tätä saat nauttia valkosipulista eikä sinun tarvitse erikseen pilkkoa sitä jokaisen käyttökerran yhteydessä.

Valkosipuli on superterveellistä ja samaan aikaan herkullista. Valkosipulia on käytetty vuosisatojen ajan sairauksien ja tulehdusten hoidossa sen antibakteeristen ominaisuuksiensa vuoksi.

Lue miksi sinunkin kannattaisi syödä valkosipulia.

Pakasta valkosipuli oliiviöljyyn

Tuoretta valkosipulia voi säilöä kätevästi pakastamalla. Pakastusniksin vinkkasi suosittu somevaikuttaja @brunchwithbabs. Videolla nainen neuvoo säästämään aikaa ruoanlaitossa varmistamalla, että pakastimestasi löytyy heti hyödynnettävissä olevaa tuoretta valkosipulia.

– Opin tämän niksin ystävältäni Idalta, joka ei oikeastaan tiennyt tämän olevan niksi. Hän on kotoisin Italiasta ja on opettanut minulle niin paljon ruoanlaitosta, Babs kertoo videollaan.

Videolla Babs hienontaa valkosipulinkynnet tehosekoittimessa, jonka jälkeen hän siirtää murskan lasipurkkeihin ja lisää sekaan hieman oliiviöljyä.

Babsin mukaan säilötyt valkosipulit säilyvät jopa vuoden ja niitä on helppo käyttää ruoanlaitossa.

Jaa nerokas vinkki valkosipulin ystäville!