Suuren suosion saanut “poltettu juustokakku” on peräisin Espanjan San Sebastianista.
Poikkeuksellista baskimaan kakussa on sen tummunut pinta ja lähes valuvaksi jätetty sisus. Huomiotavaa on myös se ettei kakussa ole lainkaan pohjaa!
Ainekset:
- 600 g tuorejuustoa
- 4 kananmunaa
- 125 g sokeria
- 300 ml kermaa
- 1 vaniljatanko / 1 tl vanilja-uutetta
- 1 tl suolaa
- 1 rkl vehnäjauhoja
Tee näin:
- Esilämmitä uuni 200°C:seen ja aseta ritilä keskitasolle. Voitele ja vuoraa 20 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka leivinpaperilla, jätä muutama senttimetri paperia nousemaan vuoan reunan yli.
- Sekoita (huoneenlämpöinen) tuorejuusto ja sokeri keskenään. Kun sokeri on täysin liuennut, lisää kananmunat yksi kerrallaan hyvin sekoittaen jokaisen lisäyksen välillä. Lisää sitten kerma, vanilja ja jauhot, sekoita kunnes saat silkkisen sileän seoksen.
- Kaada taikina esivalmisteltuun kakkuvuokaan ja koputtele vuokaa muutaman kerran työtasoa vasten poistaaksesi ilmakuplat. Tämä tasoittaa myös kakun pinnan.
- Paista tunti, kunnes pinta on tumman karamellisoitunut ja kakun keskiosa hieman värisee heiluttaessa.
- Anna juustokakun jäähtyä huoneenlämmössä täysin ennen kuin irrotat sen irtopohjavuoasta. Makunautinnon maksimoimiseksi anna makujen kehittyä vielä muutaman tunnin ajan ennen herkuttelua.
Voit katsoa valmistusohjeet oheiselta videolta mikäli jokin vaihe jäi epäselväksi.