Muistat ehkä koulun kotitaloustunneilta klassisen teeleivän. Nostalginen resepti on edelleen relevantti ja sen valmistaminen on erittäin helppoa.

Lähes jokainen suomalainen on leiponut kotitaloustunneilla teeleipää. Voit syödä teeleipiä vaikkapa ilta- tai aamupalaksi.

Lisämakua teeleipiin saa jos lisää taikinan sekaan hieman juustoa tai porkkanaraastetta.

Teeleivät

  • 4 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 50 g margariinia
  • 1 ½ dl kylmää maitoa

Tee näin: 

  1. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja nypi margariini joukkoon.
  3. Lisää maito. Sekoita puukauhalla taikinaa mahdollisimman varovasti, ettei se sitkisty.
  4. Taputtele taikina pellille leivinpaperin päälle jauhotetuin käsin kahdeksi senttimetrin paksuiseksi pyöreäksi leiväksi.
  5. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan ristikkäin. Pistele leivät haarukalla.
  6. Paista teeleipiä uunin keskiosassa 15 minuuttia. Taita leivät ja revi ne haarukalla kahtia. 

Jaa nostalginen resepti ystävillesi!

Resepti poimittu MTV Uutisten sivulta.