Maailman parhaat suklaamurukeksit näyttävät tältä.
Suklaamurukeksi on yksi klassisimmista keksiresepteistä, jonka valmistamisen on monelle tuttua puuhaa. Jos et ole aikaisemmin kokeillut leipoa suklaamurukeksejä, niin suosittelen kokeilemaan.
Pääset seuraavaksi tutustumaan miten maailman parhaat suklaamurukeksit valmistetaan. Resepti syntyi lukuisten kokeilujen seurauksena.
Ainekset (18 keksiä)
- 2,4 dl leipäjauhoa
- 1,8 dl puolikarkeaa vehnäjauhoa
- 2 tl merisuolaa
- 1 tl ruokasoodaa
- 2,4 dl suolatonta voita
- 2-3 rkl kylmää vettä
- 2,4 dl tummaa ruskeaa sokeria
- 1,2 valkoista sokeria
- 2 tl vaniljauutetta
- 1 tl espressojauhetta
- 1 iso kananmuna
- 1 suuri keltuainen
- 1,2 dl maitosuklaanappeja
- 140 grammaa tummaa suklaata
Katso alta valmistusohjeet:
- Esilämmitä uuni 180 °C
- Siivilöi jauhot, suola ja ruokasooda keskikokoiseen kulhoon. Aseta sivuun.
- Sulata voi kattilassa keskilämmöllä, sekoita jatkuvasti.
- Kun voi on saanut mukavan pähkinäisen ruskean värin, poista lämmöltä ja kaada mitta-astiaan. Lisää voin sekaan 2-3 ruokalusikallista kylmää vettä korvaamaan haihtunut neste. Siirrä sivuun.
- Sekoita sokerit, vanilja, espressojauhe ja ruskistettu voi suuressa kulhossa. Vaahdota sähköisellä käsisekoittimella kevyeksi ja ilmavaksi.
- Lisää muna ja keltuainen ja vatkaa kunnes ne ovat sekoittuneet.
- Lisää jauhot, noin ⅓ kerrallaan, ja vatkaa välissä kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet.
- Käytä puista lusikkaa ja sekoita suklaamurut taikinan sekaan varovaisesti.
- Tee 3 ruokalusikallisen kokoisia palloja leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. jätä noin 8 cm väliä pallojen välille jotta ne eivät paistu yhteen.
- Parhaan maun saamiseksi peitä taikinapallot ja laita ne jääkaappiin tunniksi.
- Paista esilämmitetyssä uunissa 12-14 minuutin ajan.
- Anna keksien jäähtyä uunipellillä 2–3 minuuttia ennen kuin siirrät ne jäähtymään ritilälle.
- Nauti!
Voit katsoa lopputuloksen ja valmistusohjeet oheiselta videolta.
Jaa maailman paras keksiresepti ystävillesi!