Näin syntyy täydellinen kaurapuuro – vinkit herkulliseen lopputulokseen.

Kaurapuuro kuuluu monen suomalaisen aamurutiineihin, eikä ihme – se on ravitseva, edullinen ja helposti muokattavissa makuun sopivaksi. Mutta miten keittää kaurapuuro niin, että siitä tulee juuri sopivan pehmeää eikä lainkaan liisterimäistä? Kotitalouden lehtori Anu Heinaro jakoi parhaat puurovinkkinsä Huomenta Suomi -ohjelmassa.

Vältä liiallista sekoittamista

Heinaron mukaan yksi yleinen virhe on puuron jatkuva hämmentäminen. Liika sekoittaminen vapauttaa kaurasta tärkkelystä, mikä voi tehdä rakenteesta liisterimäisen.

– Siinäpä onkin se salaisuus, että puuroa ei saisi koko ajan sekoitella. Alussa on hyvä sekoitella, että ei pala pohjaan, mutta sen jälkeen kannattaa antaa hiljaa tekeytyä ja vain välillä käydä sekoittamassa, Heinaro neuvoo.

Vesi vai maito – kumpi kannattaa valita?

Puuron voi valmistaa joko veteen, maitoon tai näiden yhdistelmään. Heinaro suosii tasapainoista lähestymistapaa.

– Minä käytän puolet ja puolet. Aloitan aina vesipohjalla, jotta puuro ei pala pohjaan ja sitten pikku hiljaa lisäilen maitoa. Sillä tavalla myös notkistan ja säätelen, että tuleeko kuinka paksu tai löysä puuro.

Pienillä lisäyksillä puuro uudelle tasolle

Perinteisen kaurapuuron voi tuunata helposti herkullisemmaksi. Esimerkiksi marjat, siemenet, pähkinät ja mausteet, kuten kaneli ja kardemumma, tuovat makuun vaihtelua ja lisäävät ravintoarvoja. Pieni loraus hunajaa tai nokare voita voi myös tehdä ihmeitä.

Täydellinen kaurapuuro ei vaadi monimutkaisia kikkoja – kunhan muistaa oikean neste-suhteen ja antaa puuron hautua rauhassa, lopputulos on pehmeä ja herkullinen.

Lähde: Makuja