Juustoa höylätessä kannattaa valita oikean mallinen juustohöylä.

Jokaisen keittiövälineiden joukosta löytyy arkinen juustohöylä. Eräs asia voi kuitenkin yllättää, sillä et ehkä tiennyt, että tietynmalliset juustohöylät ovat tarkoitettu tietyille juustoille.

Ensi kerralla, kun kiroat huonoa juustohöylää niin varmista, että käytät oikeaa mallia – esimerkiksi kermajuusto ei siivutu helposti leveäteräisellä höylällä.

Lue myös:

Kuva: Flickr.com

Perinteinen juustohöylä on yleisin

Suurin osa ihmisistä käyttää perinteistä isolapaista juustohöylää. Se ei ole kuitenkaan paras mahdollinen väline esimerkiksi kermajuustojen höyläämiseen. Keittiövälineitä valmistavan Fiskarsin mukaan isolapaiset juustohöylät ovat täydellisiä emmental- ja goudajuuston kaltaisille koville juustoille.

Pehmeät kermajuustot, kuten edam ja cheddar, on helpompi höylätä pienilapaisella juustohöylällä. Juustohöylän lyhyempi terä ehkäisee juuston tarttumista kiinni lapaan. Tällaisissa juustohöylissä on yleensä myös terävät reunat, joiden avulla juustosiivu noukitaan ilman käsiä.

Tiesitkö sinä tätä? Joskus kaikista arkisimmatkin välineet voivat yllättää.