Kalliskaan paistinpannu ei säily hyvänä pitkään, jos sitä käsitellään ja huolletaan väärin tai jätetään jopa kokonaan huoltamatta.

Hyvän paistinpannun voi pilata monella tavalla, mutta yksi moka on erityisen yleinen suomalaisten keittiöissä.

Ilta-Sanomien Ruokala kysyi kahdelta asiantuntijalta mikä on yleisin virhe paistinpannun käytössä. Vastaus oli selvä: pannun vääränlainen kuumentaminen.

food cuisine pan frying dish boudin banana 1621280 pxhere.com 1
Kuva: pxhere.com

Pinnoitettua pannua ei saisi koskaan kuumentaa tyhjänä.

– Tyhjänä kuumentaessa pannu ylikuumenee herkästi ja pinnoite kärsii, kertoo Fiskarsin tuotepäällikkö Emmi Härus.

Pannulle tulisi aina lorauttaa öljyä tai muuta rasvaa ennen kuin pannua kuumennetaan. Rasvan avulla pannun kuumuutta on myös helpompi arvioida.

Erityistä tarkkuutta tulisi noudattaa induktiolieden kanssa, sillä se kuumenee nopeasti.

Liian korkea paistolämpötila on toinen ongelma, sillä paistipannujen pinnoitteet kärsivät liian kuumalla liedellä.

– Ylikuumentaminen pilaa helposti pinnoitetun pannun, oli se sitten minkä tahansa merkkinen, Heirolin toimitusjohtaja Rolf Moborg kertoo Ruokalalle.

Moborg kertoo induktiolieden pilaavan tällä hetkellä eniten pannuja.

– Induktiolla pannu ylikuumenee helposti. Induktiolieden täyttä tehoa tai boosteria tulisi käyttää vain veden keittämiseen, Moborg neuvoo.

Tiesitkö sinä, että kuumentaminen on yleisin paistinpannun tuhoaja? Jaa uutinen ystävillesi.