Mummollani oli aina tapana käyttää ruokasoodaa apuvälineenä pyykinpesussa.

Miksi ruokasoodaa? Ruokasooda on ympäristöystävällistä, tehokasta ja edullista verrattuna moniin kemikaaleihin. Lisäksi sitä saa helposti lähes kaikista ruokakaupoista.

Listasimme alapuolelle muutamia syitä, miksi ruokasoodaa voi ja kannattaa käyttää vaatteita pestessä.

  1. Pyykin raikastaminen: Ruokadsooda auttaa neutraloimaan hajuja, joten se on tehokas poistamaan epämiellyttäviä tuoksuja pyykistä. Tämä on erityisen hyödyllistä, jos pyykissä on hikisiä vaatteita.
  2. Pesuaineen tehostaminen: Ruokasooda toimii pesuaineen tehostajana, joka parantaa sen puhdistuskykyä. Se auttaa tasapainottamaan veden pH-arvoa, mikä voi tehdä pesuaineesta tehokkaamman.
  3. Tahranpoisto: Ruokasooda voi auttaa poistamaan tahroja vaatteista. Sen lievästi hankaava ominaisuus voi auttaa irrottamaan lian ja tahrat tekstiileistä.
  4. Pyykin pehmentäminen: Bikarbonaatti toimii luonnollisena vedenpehmentimenä, mikä voi auttaa tekemään pyykistä pehmeämpää ja mukavampaa ilman kemiallisia huuhteluaineita.
  5. Koneen puhdistus: Bikarbonaatti voi auttaa pitämään pesukoneen puhtaana. Se auttaa estämään pesukoneen sisälle kertyvän kalkin ja muun lian muodostumista.
  6. Värien kirkastaminen: Bikarbonaatti voi auttaa kirkastamaan valkoisia ja värillisiä vaatteita tekemällä niistä raikkaamman ja puhtaamman näköisiä.
Kuva: pxhere.com

Kuinka käyttää bikarbonaattia pyykätessä:

  • Pesuaineen kanssa: Lisää 1/2 kupillista bikarbonaattia pesuaineen kanssa pyykinpesukoneen pesuainelokeroon tai suoraan pyykin sekaan.
  • Esikäsittelyyn: Sekoita bikarbonaattia ja vettä tahnaksi ja levitä suoraan tahroihin ennen pesua.
  • Huuhteluaineena: Voit lisätä 1/2 kupillista bikarbonaattia huuhteluveden joukkoon, jos haluat pehmentää pyykkiä ja neutraloida hajuja.

Bikarbonaatin käyttö pyykinpesussa on ekologinen ja kustannustehokas tapa parantaa pyykin puhtautta ja raikkautta.

Tiesitkö näitä niksejä? Jaa ne myös ystävillesi!