Juhannus on monille ihmisille kesän parasta aikaa ja valitettavasti sama pätee myös hyttysiin.

Hyttysten määrä on viime aikaisten sateiden ja lämpimän kelin vuoksi noussut paikoin todella suureksi ja tämä ilmenee kovana kutinana paljaiksi jätetyissä raajoissa.

Valkosipuli on tunnettu luonnollinen keino hyttysten karkottamiseen. Tässä on tietoa valkosipulin käytöstä hyttysten karkottamiseen.

Kuva: pxhere.com

Miten valkosipuli toimii?

Valkosipulissa on rikkiyhdisteitä, jotka erittävät hajua, josta hyttyset eivät pidä. Toisin sanoen valkosipulilta haiseva hengitys pitää hyttyset loitolla.

Valkosipulin käyttötavat hyttyskarkotteena

  1. Ruoan nauttiminen:
    • Syömällä runsaasti valkosipulia, erittää ihosi valkosipulin hajua, joka voi auttaa pitämään hyttyset loitolla. Tämä menetelmä voi kuitenkin aiheuttaa epämiellyttäviä sosiaalisia tilanteita.
  2. Valkosipulin mehu tai öljy:
    • Mehun valmistus: Murskaa muutama valkosipulinkynsi ja sekoita ne veteen. Anna seoksen seistä muutama tunti, jotta valkosipulin yhdisteet liukenevat veteen. Suihkuta tätä seosta iholle tai ympäristöösi.
    • Valkosipuliöljy: Voit myös sekoittaa murskatun valkosipulin öljyyn (esim. oliiviöljyyn) ja levittää tätä seosta iholle. Muista kuitenkin, että valkosipuli voi aiheuttaa iholle ärsytystä, joten testaa pieni määrä ensin.
  3. Valkosipulisuihke:
    • Sekoita murskattua valkosipulia veteen ja suihkuta tätä seosta puutarhaasi tai ulkoalueille. Tämä auttaa pitämään hyttyset poissa näiltä alueilta
Kuva: pxhere.com

Huomioitavaa

  • Haju: Valkosipulin voimakas haju ei miellytä kaikkia, joten käytä sitä aluksi varovaisesti.
  • Ihoärsytys: Valkosipuli voi aiheuttaa ihoärsytystä joillekin ihmisille. Kokeile ensin pieni määrä ja odota, miten iho reagoi.
  • Tehokkuus: Valkosipulin tehokkuus hyttyskarkotteena voi vaihdella. Joillakin alueilla tai ihmisillä se voi toimia paremmin kuin toisilla.

Kokonaisuudessaan valkosipuli on luonnollinen ja helposti saatavilla oleva keino hyttysten karkottamiseen.

Kokeile valkosipulia hyttyskarkotteena, jos sinulla ei ole saatavilla tehokkaampia myrkkyjä.