Pidätkö raa’asta sipulista? Onneksi olkoon, sillä se on superterveellistä.

Sipulin syöminen raakana tarjoaa lukuisia terveyshyötyjä. Osa sipulin tarjoamista terveyshyödyistä katoaa kypsentämisen myötä ja tässä artikkelissa listatut ominaisuudet koskevat vain raakaa sipulia.

Tässä muutamia syitä, miksi raaka sipuli on hyvä lisä ruokavalioon:

  1. Paljon vitamiineja ja hivenaineita: Raaka sipuli sisältää runsaasti vitamiineja, kuten C-vitamiinia, B6-vitamiinia, ja folaattia, sekä mineraaleja kuten kaliumia ja mangaania. Nämä ravintoaineet tukevat immuunijärjestelmää, aineenvaihduntaa ja solujen toimintaa.
  2. Antioksidantit: Sipuli on täynnä antioksidantteja, erityisesti kversetiiniä, joka auttaa vähentämään tulehdusta ja voi suojata soluja vaurioilta. Kversetiini saattaa myös alentaa verenpainetta ja parantaa sydänterveyttä.
  3. Kuitu: Raaka sipuli sisältää kuitua, joka edistää ruoansulatusta ja auttaa pitämään suoliston terveenä. Kuitu lisää myös kylläisyyden tunnetta, mikä voi auttaa painonhallinnassa.
  4. Prebiootit: Sipuli sisältää prebiootteja, jotka edistävät hyvien suolistobakteerien kasvua. Terve suolistomikrobisto on tärkeä immuunijärjestelmän toiminnalle ja yleiselle hyvinvoinnille.
  5. Verensokerin hallinta: Sipulin sisältämät yhdisteet, kuten kromi ja kversetiini, voivat auttaa säätelemään verensokeritasoja. Tämä voi olla hyödyllistä erityisesti diabeetikoille.
  6. Immuunijärjestelmää tukevat ominaisuudet: Raaka sipuli sisältää yhdisteitä, kuten allisiinia, jotka voivat torjua bakteereja ja viruksia, tukien siten immuunijärjestelmää ja auttaen estämään infektioita.
  7. Sydänterveys: Raaka sipuli voi edistää sydänterveyttä vähentämällä tulehdusta, alentamalla kolesterolitasoja ja parantamalla verisuonten toimintaa.

Jaa uutinen ystävällesi, joka pitää sipulista.