Teepusseista voi olla apua monissa arjen askareissa.

Käytettyjä teepusseja voi hyödyntää monin eri tavoin niin kotitaloudessa kuin kauneudenhoidossakin. Lue siis tämä artikkeli ennen kuin heität pussit roskikseen tai kompostiin.

Listasimme alapuolelle tapoja, joilla voit uusiokäyttää käytetyt teepussit:

Lannoite kasveille: Teepussit (varmista, että ne ovat biohajoavia) ja käytetty tee sopivat mainiosti kompostiin, sillä ne rikastuttavat maata ravinteilla. Voit myös avata teepussin ja ripotella teelehdet suoraan kasvien ympärille maaperään.

Kuva: Flickr.com

Hajunpoistaja: Käytetyt teepussit voivat auttaa poistamaan hajuja eri paikoista. Anna niiden kuivua ja laita sitten esimerkiksi kenkiin, jääkaappiin tai roskakoriin.

Ihonhoito:

  • Silmien turvotuksen vähentäminen: Jäähdytä käytetyt teepussit jääkaapissa ja aseta ne sitten silmille. Tämä voi auttaa vähentämään turvotusta ja tummia silmänalusia.
  • Kasvonaamio: Vihreä tee sisältää antioksidantteja, jotka ovat hyviä iholle. Voit käyttää jäähdytettyjä teepusseja kasvojen virkistämiseen tai tehdä teestä kasvovettä.
Kuva: Flickr.com

Puhdistus: Käytetyt teepussit voivat auttaa puhdistamaan ja kiillottamaan puupintoja ja nahkaa. Tee pehmeästä teepussista ja vedestä liuos ja käytä sitä pyyhkimiseen.

Ruosteenpoisto: Teepussit sisältävät tanniineja, jotka voivat auttaa poistamaan ruostetta metalliesineistä. Hiero kosteaa teepussia ruosteen peittämälle alueelle.

Ruoanlaitto:

  • Maun lisääminen: Voit käyttää teepusseja lisätäksesi makua keittoveteen tai nesteisiin, joissa kypsennät ruokaa, kuten pastaa tai riisiä.
  • Marinointi: Käytettyjä teepusseja voi hyödyntää lihan tai kalan marinoimiseen. Tee vahvaa teetä ja käytä sitä marinadipohjana.
Kuva: Flickr.com

Kodin tuoksu: Kuivatut käytetyt teepussit voi yhdistää eteeristen öljyjen kanssa ja käyttää niitä kodin eri tilojen raikastamiseen.

Tahranpoisto: Vahva tee voi auttaa poistamaan rasvatahroja astioista. Liota astioita vedessä, jossa on muutama käytetty teepussi.

Käytettyjen teepussien uusiokäyttö on ympäristöystävällinen tapa vähentää jätettä ja hyödyntää niiden monipuolisia ominaisuuksia kodin eri tarpeisiin.

Jaa nämä vinkit eteenpäin, sillä moni saattaa hyötyä oheisista ideoista.