Mannapuuro on tarkoittaa monelle ihanaa makumuistoa lapsuudesta.
Kaurapuuron rinnalla mannapuuro on monelle suomalaiselle tuttu osa lapsuuden aterioita. Tämä pehmeä ja kepeä puuro sopii niin aamu- kuin välipalaksikin. Milloin viimeksi herkuttelit mannapuurolla?
Mitä mannapuuro on?
Mannapuuro valmistetaan mannasuurimoista, jotka syntyvät vehnän jyvien jauhatusprosessissa. Suurimot ovat vehnän karkeita ydinrakeita, jotka tekevät puurosta sen tyypillisen pehmeän ja kuohkean.
Nykyään saatavilla on myös kuitupitoisempia, tummista vehnän osista valmistettuja mannasuurimoita. Vaihtoehtoisesti kauramannasuurimot yhdistävät vehnän suurimot ja kauran, tuoden mukaan kauran ravinteikkaat ominaisuudet.
Herkullista suklaapuuroa
Mannapuurosta saa valmistettua myös herkullista suklaapuuroa, jota voidaan nauttia niin kylmänä kuin kuumanakin. Suklaapuuro valmistetaan sekoittamalla mannapuuron sekaan kaakaota ja sokeria.
– Suklaapuuro on herkullista lämpimänä, kylmänä tai kuohkeaksi vatkattuna. Nauti aamulla, töissä, välipalana, illalla tai vaikkapa makean himoon! Suklaa puurossa vie suklaanhimon, Myllyn Parhaan -sivustolla kerrotaan.
Mannapuuron valmistus
- 1 l maitoa/sokeroitua mehua
- 1¼ dl mannasuurimoita TAI 1½ dl kauramannasuurimoita
- ½ tl suolaa
Tee näin:
Kuumenna maito/mehu hämmentäen kiehuvaksi teflon-kattilassa. Ripottele sekaan mannasuurimot vispilöiden. Hauduta puuroa miedolla lämmöllä hiljalleen aina välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Mausta puuro tarvittaessa suolalla. Nauti kuumana tai kylmänä.
Resepti: MTV / Arja Elina Laine