Japanilainen jauhelihakastike tuo toivottua vaihtelua arkeen.
Arkiruokia voi tuunata pienillä muutoksilla, minkä ansiosta niiden makuun ei kyllästy – aasialaisilla raaka-aineilla maustettu jauhelihakastike on tästä loistava esimerkki!
Kiinan ja Vietnamin keittiöistä tuttu osterikastike antaa misotahnan kanssa japanilaiselle jauhelihakastikkeelle sen tunnusomaisen makunsa.
Ainekset
- 1 dl vettä
- 1 dl osterikastiketta
- ¼ dl misotahnaa
- 1 rkl riisiviinietikkaa
Lisäksi
- 400 g possun jauhelihaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl inkivääritahnaa
- 300 g pakaste- tai säilykemaissia
- 300 g udonnuudeleita
Paistamiseen
- 1 rkl seesamiöljyä
Päälle
- 3 kevätsipulia
- seesaminsiemeniä
Valmistusohjeet
- Sekoita keskenään kulhossa vesi, osterikastike, misotahna ja riisiviinietikka.
- Ruskista jauheliha (seesami)öljyssä, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää inkivääritahna loppuvaiheessa joukkoon.
- Lisää kastike ja (valutetut) maissit pannulle ja keitä melko kovalla lämmöllä, kunnes kastike sakenee.
- Keitä tällä välin nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kääntele kastike nuudeleihin. Hienonna pinnalle kevätsipulia ja lusikoi seesaminsiemeniä päälle.
Resepti: IS / Ruokala