Japanilainen jauhelihakastike tuo toivottua vaihtelua arkeen.

Arkiruokia voi tuunata pienillä muutoksilla, minkä ansiosta niiden makuun ei kyllästy – aasialaisilla raaka-aineilla maustettu jauhelihakastike on tästä loistava esimerkki!

Kiinan ja Vietnamin keittiöistä tuttu osterikastike antaa misotahnan kanssa japanilaiselle jauhelihakastikkeelle sen tunnusomaisen makunsa.

Ainekset

  • 1 dl vettä
  • 1 dl osterikastiketta
  • ¼ dl misotahnaa
  • 1 rkl riisiviinietikkaa

Lisäksi

  • 400 g possun jauhelihaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl inkivääritahnaa
  • 300 g pakaste- tai säilykemaissia
  • 300 g udonnuudeleita

Paistamiseen

  • 1 rkl seesamiöljyä

Päälle

  • 3 kevätsipulia
  • seesaminsiemeniä

Valmistusohjeet

  1. Sekoita keskenään kulhossa vesi, osterikastike, misotahna ja riisiviinietikka.
  2. Ruskista jauheliha (seesami)öljyssä, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää inkivääritahna loppuvaiheessa joukkoon.
  3. Lisää kastike ja (valutetut) maissit pannulle ja keitä melko kovalla lämmöllä, kunnes kastike sakenee.
  4. Keitä tällä välin nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  5. Kääntele kastike nuudeleihin. Hienonna pinnalle kevätsipulia ja lusikoi seesaminsiemeniä päälle.

Resepti: IS / Ruokala