Suosittu ranch-dippi maistuu niin sipsien kuin kanankin kanssa.
Arjessa on kiva käyttää nopeita reseptejä, joissa vaikkapa marinoinnissa oikaistaan käyttämällä valmista seosta. Yksi tällaisista esimerkeistä on yleensä dippinä käytetty ranch-kastike.
Valmiista mausteseoksesta saa nimittäin vallan mainion marinadin kanalle ilman sen kummempia kikkailuja.

Ranch -dippijauheella maustettu kana
Valmistusaika: n. 45 min
Annoksia: 4
Ainekset:
- 600 g kanan rintafileitä tai paistileikkeitä
- 1 pussi (n. 24 g) Ranch-sipsidippijauhetta
- 2 dl ranskankermaa
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- (halutessa) 1 tl hunajaa tai sokeria pyöristämään makua
- mustapippuria maun mukaan
Lisäksi:
- 500 g perunoita lohkoina
- 1 rkl öljyä
- suolaa ja pippuria
- tuoretta tilliä tai ruohosipulia koristeluun
Valmistusohje:
- Valmista marinadi:
Sekoita kulhossa ranskankerma, Taffel Ranch -dippijauhe, öljy, sitruunamehu ja halutessasi hieman hunajaa. - Mausta kana:
Pilko kanat, lisää marinadiin ja sekoita hyvin. Anna maustua vähintään 30 minuuttia (jääkaapissa 2–3 h antaa parhaan maun). - Valmistele perunat:
Levitä perunalohkot uunipellille, mausta öljyllä, suolalla ja pippurilla. - Kypsennä:
Aseta kananpalat uunivuokaan tai pellille perunoiden viereen.
Paista 200 °C (kiertoilma 180 °C) noin 30–35 minuuttia, kunnes kana on kypsää ja pinta saanut väriä. - Viimeistele:
Ripottele päälle tuoretta tilliä tai ruohosipulia ennen tarjoilua.
Nauti helposta ja herkullisesta arkiruoasta!