Suosittu ranch-dippi maistuu niin sipsien kuin kanankin kanssa.

Arjessa on kiva käyttää nopeita reseptejä, joissa vaikkapa marinoinnissa oikaistaan käyttämällä valmista seosta. Yksi tällaisista esimerkeistä on yleensä dippinä käytetty ranch-kastike.

Valmiista mausteseoksesta saa nimittäin vallan mainion marinadin kanalle ilman sen kummempia kikkailuja.

7032001289 d75b8cc17d c
Kuva: Flickr.com

Ranch -dippijauheella maustettu kana

Valmistusaika: n. 45 min
Annoksia: 4

Ainekset:

  • 600 g kanan rintafileitä tai paistileikkeitä
  • 1 pussi (n. 24 g) Ranch-sipsidippijauhetta
  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • (halutessa) 1 tl hunajaa tai sokeria pyöristämään makua
  • mustapippuria maun mukaan

Lisäksi:

  • 500 g perunoita lohkoina
  • 1 rkl öljyä
  • suolaa ja pippuria
  • tuoretta tilliä tai ruohosipulia koristeluun

Valmistusohje:

  1. Valmista marinadi:
    Sekoita kulhossa ranskankerma, Taffel Ranch -dippijauhe, öljy, sitruunamehu ja halutessasi hieman hunajaa.
  2. Mausta kana:
    Pilko kanat, lisää marinadiin ja sekoita hyvin. Anna maustua vähintään 30 minuuttia (jääkaapissa 2–3 h antaa parhaan maun).
  3. Valmistele perunat:
    Levitä perunalohkot uunipellille, mausta öljyllä, suolalla ja pippurilla.
  4. Kypsennä:
    Aseta kananpalat uunivuokaan tai pellille perunoiden viereen.
    Paista 200 °C (kiertoilma 180 °C) noin 30–35 minuuttia, kunnes kana on kypsää ja pinta saanut väriä.
  5. Viimeistele:
    Ripottele päälle tuoretta tilliä tai ruohosipulia ennen tarjoilua.

Nauti helposta ja herkullisesta arkiruoasta!

LUE MYÖS: En koskaan ajatellut, että suppilovahveroita voisi syödä näin – Marin resepti on nerokas (Marjastaja.fi)