Saat rapeimman lasagnen tällä helpolla kikalla.

Lasagnen rapea kuori on monen mielestä herkkua, jota saisi olla annoksessa enemmänkin. Tällä simppelillä valmistusmenetelmällä lasagnesta tulee paljon tavallista rapeampi.

Onko mieleesi juolahtanut, että lasagnea ja makaronilaatikkoa voi valmistaa myös uunipellillä? Tämän avulla kypsymisaika nopeutuu ja ruokalajeista tulee rapeampia.

Peltilasagne valmistetaan reunalliselle uunipellille. Suositun The Kitchn -ruokasivuston toimittaja Alexis deBoschnek kehuu valmistustapaa maasta taivaisiin.

– Kun paistat lasagnen pellillä, jokaisella puraisulla saa haluttua rapeaa reunaa ja juustokuorrutetta. En ehkä valmista enää koskaan lasagnea vanhalla tavalla, ruokatoimittaja kirjoittaa.

6466933063 5e8395ffd6 c
Kuva: Flickr.com

Peltilasagne tehdään aivan kuin perinteinen lasagne

Sinun ei tarvitse alkaa opettelemaan uusia reseptejä tai kikkoja.

Peltilasagnea valmistaessa tulee kuitenkin ottaa huomioon ettei lasagnesta tee liian korkeaa ja että paistoaika voi olla totuttua lyhyempi.

Katso alta klassinen resepti lasagnen valmistukseen ja kokeile tehdä siitä peltiversio.

Bolognese-kastike:

  • 500 g jauhelihaa (naudan tai naudan ja possun sekoitus)
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 purkkia (400 g) tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl sokeria
  • Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • 1 tl kuivattua oreganoa tai basilikaa
  • 2 dl vettä
  • 1 rkl oliiviöljyä

Bechamel (valkokastike):

  • 50 g voita
  • 5 rkl vehnäjauhoja
  • 1 litra maitoa
  • 150 g juustoraastetta (esim. mozzarella, cheddar tai emmental)
  • Ripaus muskottipähkinää
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan

Lasagnen kokoamiseen:

  • 1 paketti (n. 12-15 kpl) lasagnelevyjä
  • 200 g juustoraastetta pinnalle

Ohjeet:

  1. Valmista bolognese-kastike:
    • Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä pannulla.
    • Lisää jauheliha ja ruskista se kauttaaltaan.
    • Lisää tomaattimurska, tomaattipyree, vesi ja mausteet. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä noin 20-30 minuuttia, jotta maut syvenevät.
  2. Tee valkokastike:
    • Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita, kunnes ne ovat kypsyneet hieman mutta eivät ruskistu.
    • Lisää maito vähitellen samalla sekoittaen, jotta kastike pysyy sileänä.
    • Kuumenna, kunnes kastike sakenee, ja lisää juustoraaste. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä.
  3. Kokoa lasagne uunipellille:
    • Ota esiin uunipelti
    • Levitä pohjalle ohut kerros bolognese-kastiketta.
    • Laita päälle lasagnelevyjä, sitten kerros juustokastiketta ja taas bolognese-kastiketta.
    • Jatka kerroksittain, kunnes kaikki kastikkeet ja lasagnelevyt on käytetty. Päällimmäiseksi tulee juustokastiketta.
    • Ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta.
  4. Paista:
    • Kuumenna uuni 200 asteeseen (kiertoilmauunissa 180 astetta).
    • Paista lasagnea uunissa noin 35-45 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea ja kupliva.
    • Anna lasagnen vetäytyä 10-15 minuuttia ennen leikkaamista paloiksi.

Nauti ja jaa vinkki ystävillesi!