Mansikoista ja kaupan valmiista pakastetaikinasta saa loihdittua herkullisen piirakan.

Kesäpöydän ehdoton kruunu on kotimaisista mansikoista valmistettu maistuva piirakka. Tarvitset siihen vain muutaman aineksen. Nyt uuni päälle ja leipomaan, Hellapoliisi hehkuttaa.

Nyt on paras hetki popsia kotimaisia mansikoita. Vinkkasimme aikaisemmin miten mansikoita kannattaa pakastaa syksyä ja talvea varten.

Kuva: Flickr.com

Lue alapuolelta mitä helppoon mansikkapiirakkaan tarvitaan.

Mansikkapiirakka ainekset

  • 1 valmis pakastepiirakkataikina makeille piirakoille
  • 2 prk valmista vaniljakreemiä
  • n. ½ l kotimaisia mansikoita
  • 2 dl vettä
  • 1 dl hyytelösokeria

Mansikkapiirakka valmistusohje

  1. Ota piirakkataikina huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta.
  2. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun piirakkapohjan pohjalle ja reunoille.
  3. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
  4. Levitä päälle vaniljakreemi ja jatka paistamista 20-30 minuuttia.
  5. Poista mansikoista kannat ja leikkaa viipaleiksi tai lohkoiksi ja levitä pinnalle.
  6. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Sekoita, kunnes liemi kirkastuu. Anna jäähtyä hetki.
  7. Levitä kiille mansikoiden päälle pullasudilla tai valuta lusikalla.
  8. Laita piiras hetkeksi jääkaappiin ja tarjoa jäähtyneenä.

Lue miten saat mansikat säilymään jopa kahden viikon ajan.

Jaa tämä resepti ystävällesi, joka pitää leipomisesta!